Vadászat

2020.10.24. 13:36

Trófeamustra a vadászháznál

Szombaton Jándon rendezték meg az ősszel elejtett szarvasbikák agancsainak kiállítását.

Katonás sorrendben agancsok sokasága várta az érdeklődőket szombat délelőtt Jándon a Beregi-Tisza Vadásztársaság vadászházának udvarán. Itt rendezte meg ugyanis a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége az idén ősszel elejtett dám- és gímszarvasbikák ékeinek a kiállítását. A megye sok vadásztársasága élt a lehetőséggel, hogy bemutathassa a szebbnél szebb agancsokat, amik egyúttal visszajelzést is adnak a vadgazdálkodás eredményességéről.

A hagyományoknak megfelelően vadászkürtös üdvözléssel és és a Vásárosnaményi Férfi Karnak köszönhetően a Vadászhimnusz eléneklésével kezdődött a program. A vadászokat és a trófeákat megáldotta Papp Krisztián református lelkész, majd a vendégeket Támba Miklós, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének vadászmestere köszöntötte. A trófeamustrát megnyitotta Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitikára. A résztvevők szakmai értékelést is hallhattak, a 2020-as esztendő vadgazdálkodásáról Hevesi István tájegységi fővadász mondta el a gondolatait.

Köszöntötte a vendégeket Szurovcsák András, a szövetség újonnan megválasztott elnöke, valamint dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is.

Emléklapot kaptak a különleges trófeát elejtő vadászok.

A megnyitó ünnepség után a résztvevők megtekintették a szebbnél szebb agancsokat, s volt lehetőség felidézni az érdekesebbnél érdekesebb vadászkalandokat is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában