a hónap fogása

2020.11.19. 08:05

Együtt horgászik az édesapa és a kisfia

Sok családban kialakult szokás, hogy együtt horgászik az édesapa és gyermeke.

Így van ez az Ibrányban élő Cosma család tagjainál is, akik „A hónap fogása” elnevezésű játékunk októberi fordulójának a győztesei.

Szórakoztatóbb a keszegezés

– A hatesztendős kisfiamat, Palit most már bátran el merem vinni horgászni. Örülök annak, hogy érdeklődik a horgászat iránt, és megszerette a természetet is. Az élő Tiszára szoktunk menni, van, amikor a partról horgászunk, van, amikor csónakból. Amikor a kisfiam velem van, főleg keszegezni szoktunk, hiszen sűrűbben van kapás, s így Pali nem unatkozik. Ha egyedül vagyok, akkor türelmesen várok békés és ragadozó halakra egyaránt – mesélte lapunk érdeklődésére Cosma Claudiu Paul, az édesapa.

– Az interneten és az újságban is láttam a felhívást, s a gyermekem addig mondogatta, hogy nevezzünk be, míg végül beadtam a derekamat.

Tanítgatás az udvaron

Palika egy-másfél éve kezdte el kísérgetni az édesapját a horgászatokra. A nyári hónapokban hetente 2-3 alkalommal is a folyónál vannak.

– Szívesebben horgászom a parton, mint a folyón, a csónakot még nem nagyon szoktam meg. Amikor anya is jön velünk, a csónakban apa mellett van a helyem, anyát pedig előre ültetjük – mesélte Cosma Pál, aki az ibrányi református általános iskola első osztályos tanulója.

– A kezdeti időszakban apa itthon tanított horgászni, magyarázta, mikor hogyan mozog a bot. Egyszer majdnem a ház tetejére hajítottam fel a horgot, annyira igyekeztem jól csinálni – elevenített fel egy emléket a kisfiú.

– A legnagyobb halam eddig a képen látható 3,5 kilogrammos dévérkeszeg, amit október elején fogtam, persze apa is segített, mert egyedül még nem sikerült volna. A vízparton szeretem a csendet, a nyugalmat s a hal megfogásának izgalmát.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában