Nyíregyháza

2021.02.23. 15:49

Ideje leporolni a túracipőket

A Tavaszi erőpróbát futva, kerékpáron és gyalogosan is teljesíthetik a nevezők.

KM

A Zöld Kerék Alapítvány tagjai tavaly is szép vidékeken barangoltak | Fotó: az alapítvány archívuma

A körülmények ellenére kalandos évet hagytak maguk mögött a Zöld Kerék Alapítvány tagjai.

– Tavaly januárban Béla­pátfalváról Szilvásváradra, a Fátyol-vízesésig sétáltunk, a februárt egy tizenegy kilométeres gyalogtúrával indítottuk, Miskolcon és Lillafüreden a sziklabércekről megcsodáltuk a kilátást, a Hámori-tavat, a Palota szállót, a vízesést. A telet Sirokon és környékén kiadós túrával, Demjénben fürdőzéssel búcsúztattuk – tudtuk meg Kazai Bélától.

– Nőnapon egy esti sétán a Sóstói-erdőben köszöntöttük a hölgyeket, míg Szent Iván éjszakáján, júniusban már bringára pattantunk. Hosszú lámpasor kígyózott végig az úton az év legrövidebb éjszakáján, hiszen több mint kétszázan gurultunk el Sóstóra. Vidám és embert próbáló volt a nyári táborunk, amit fogyatékkal élő fiataloknak a Rákócziak birodalmában, Sárospatakon szerveztünk meg. Közösen róttuk a kilométereket gyalogosan, vonattal, busszal, kisvasúttal – árulta el az egyesület munkatársa.

A Zöld Kerék Alapítvány júliusra szervezte az I. Bringa Partyját, a csapat elkerekezett Tokajba és megmártózott a Tiszában.

Három választható táv

– A nyarat egy nagykállói biciklitúrával zártuk, szeptemberben pedig Boldogkő várához gurultunk. A bringás szezonunkba még egy szabolcsi földvárhoz és egy állatparkba tett látogatás is belefért, mielőtt túrabotra váltottunk volna. Úti célunk Telkibánya volt, ahol kisgyermekes családok vidám zsivajával töltöttük meg az erdőt – összegezte a pandémiával terhelt évet Kazai Béla, s hozzátette: természetesen az idén sem feledkeznek meg a természet szerelmeseiről.

A Zöld Kerék Alapítvány tagjai tavaly is szép vidékeken barangoltak | Fotó: az alapítvány archívuma

– Most, hogy a hőmérő már plusz fokokat mutat, leporolhatjuk a bicikliket, túrabakancsokat, futócipőket és új kalandokat kereshetünk – ha nem is szervezetten, de egyénileg, családdal bebarangolhatjuk a legszebb tájakat, legizgalmasabb vidékeket. Azok, akik kedvet éreznek magukban, jelentkezhetnek a Tavaszi erőpróbára. Mindenki maga dönti el, a választható távok közül melyiket teljesíti, 21 kilométert fut, nyolcvanat biciklizik vagy 25 kilométert gyalogol, a lényeg, hogy érezze jól magát a természetben.

– Nevezni március 31-éig lehet az alapítvány honlapján, eddig is kell teljesíteni a választott távot. A jelentkezőktől azt kérjük, hogy a teljesítésüket rögzítsék navigációs programmal, ha végeztek, készítsenek róla egy fotót és névvel együtt küldjék el e-mailben a [email protected] címre. Limitált, egyedi éremmel és oklevéllel jutalmazzuk őket – ismertette Kazai Béla.

A Tavaszi erőpróba további részleteiről az alapítvány honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában