kutyahideg

2021.02.15. 08:19

Kedvenceinkre is figyeljünk a hidegben!

A fagyok ellen védő kutyaruhákat akár mi magunk is elkészíthetjük.

KM

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet, hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület. Seres Zoltán, a szervezet vezetője azt javasolja, hogy a jelenlegi időjárási körülmények között kint tartott kedvenceink számára feltétlenül biztosítsunk energiában dús eleséget és szélvédett kuckót.

Ne zavarja!

Napközben többször ellen­őrizzük az ivóvizes tálakat, és a fagyott ivóvizet cseréljük ki langyosra. Ne feledjük el azt sem, hogy a hideg idő ellenére sem csökken kedvenceink mozgásigénye: mindennap szánjunk időt egy kis sétára, játékra. Nagyon fontos, hogy a szabadban teleltetett házi kedvenceinket télen ne fürdessük, hiszen ezzel a természetes zsíros védőréteget lemosnánk, rontva az állat prémjének természetes szigetelőrétegét. Seres Zoltán arról is beszélt, hogy bár a különböző kutyaruhák első látásra divathóbortnak is tűnhetnek, nagyon is fontosak ezek a kellékek.

A lakásokban tartott ebeket télen is meg szokták fürdetni, így ezeknek az állatoknak a szőre nem véd meg a zord tél viszontagságaitól.

Erre nyújt megoldást a kutyaruha, melyet ha kreatívak vagyunk, akár otthon elkészíthetünk – arra azonban figyelni kell, hogy az állatot a mozgásban ne zavarja, ne szorítsa, ne legyen rá nagy, illetve a dolgát is el tudja benne végezni.

Fontos, hogy a kutyaruhát is rendszeresen mosni kell, így nem árt több váltást is beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában