Nyíregyháza

2021.03.29. 20:00

Szívmelengető akció Szabolcs megyében: állatmentőknek segítenek a motorosok

Minden hónapban újabb megyei önkéntesek munkájára hívják fel a figyelmet.

VNA

Malakuczi Róbert és az egyik támogatott állatmentő, Andi, Sok kisállat várja a segítsége

Fotó: NYÍR1BIKERS MOTOROS ALAPÍTVÁNY

Az elmúlt tizenkét évben minden december elején Mikulás-ruhába öltözött motorosok lepték el a szabolcsi megyeszékhelyt: a látványos és szívmelengető akció mögött a Nyír1Bikers Motoros Alapítvány tagjai állnak, akik ilyenkor a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház gyermekosztályán fekvő beteg gyerekeket lepik meg édességgel, gyümölccsel és játékokkal, hogy könnyebbé tegyék a kórházban eltöltött napjaikat.

Az alapítvány tagjai idén márciusban egy új kezdeményezést indítottak útjára: a megyei állatvédők munkáját szeretnék segíteni.

Egyszer már sikerült

– Tavaly év végén nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk: akkor a rakamazi önkéntes állatmentőnek, Heninek segítettünk, aki az Ebugatlak Állatvédő Egyesülettel közel 30 kutyusról gondoskodik egyedül már hosszú évek óta – mondta el Malakuczi Róbert, a Nyír1Bikers Motoros Alapítvány elnöke arról, hogy honnan jött az ötlet az állatvédők támogatására.

– Heni Rakamazon és környékén segít, minden tőle telhetőt megtesz a rászoruló állatokért, de úgy éreztük, hogy megfeszített munkájáért eddig még nem kapta meg a megérdemelt támogatást. Ezért gyűjtést szerveztünk neki, melynek során a nyíregyháziak különböző helyszíneken leadhatták száraztáp- és konzervadományaikat. Az akció nagyon jól sikerült, rengeteg segítség érkezett rövid idő alatt.

Elkél a segítség

A sikeren felbuzdulva a motorosok úgy gondolták, hogy rendszeressé teszik a kezdeményezést, és kutatómunkába kezdtek: arra voltak kíváncsiak, hogy megyénkben vajon hányan vannak, akik Henihez hasonlóan sokat tesznek az állatvédelemért, és nagy szükségük lenne a támogatásra. Eljutottak olyan állatvédőkhöz is, akik egyedül küzdenek a nehéz sorsú kis kedvencek megmentéséért, de megismertek olyan önkénteseket is, akiknek már sikerült telephelyet, menhelyet is kialakítaniuk.

Az alapítvány márciusban a nyíregyházi önkéntes állatvédő, Andi, valamint az ibrányi Hangtalanokért Állatvédő Egyesület munkáját segíti.

– Szeretnénk, hogy minél nagyobb ismertséget szerezhessenek a kisebb megyei állatvédő szervezetek és önkéntesek, akik megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy egy új és jobb életet adhassanak az otthontalan kutyáknak és macskáknak – mondta el lapunknak Borbély Szabina Niké, a Nyír1Bikers Motoros Alapítvány tagja, aki az internet segítségével próbálja felhívni a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

– Abban reménykedünk, hogy ezzel az akcióval hozzájárulhatunk ahhoz, hogy megyei szinten egy eddiginél nagyobb összefogás alakulhasson ki az állatbarátok között. Úgy tervezzük, hogy az év végéig minden hónapban bemutatunk két-három állatvédőt, akinek önkéntes munkájához szüksége van a segítségre. Az aktuális jelöltekről a közösségi oldalunkon mesélünk a követőinknek, illetve feltüntetjük a gyűjtőpontok helyszíneit is, ahol tárgyi adományokkal vagy akár anyagiakkal is segíthetik őket az érdeklődők.

Másokat is támogatnak

Borbély Szabina Niké hozzátette: mindemellett a bajba jutott vagy nehéz körülmények között élő embertársaikról sem feledkeznek meg, és igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy segíthessenek, ahol csak tudnak – egész évben támogatják a rászoruló gyermekeket és családokat használt háztartási gépekkel, bútorokkal, ruhaneművel és olykor élelmiszercsomaggal is.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában