Horgászat

2021.04.04. 15:30

A napsütés meghozta a pontyok étvágyát is

A különleges különdíj most nem talált gazdára, a nyeremény halmozódik.

MML

Egy ponty az orosi tóból

Forrás: Gajdos Gergő archívuma

Múlt vasárnap az orosi horgásztónál mérték össze tudásukat a Pecamánia Road Show elnevezésű versenysorozat résztvevői. A három szektorban 15-15 versenyző várta a halak kapását. Itt most valóban csak hivatásos versenyzők versenyeztek, hiszen a koronavírus miatt bevezetett szabályok csak az ő számukra engedélyezik a megmérettetést.

Páros verseny következik

– Zord időjárás fogadta vasárnap reggel a résztvevőket, s ez meg is látszott a halak kapási kedvén. A déli órákban aztán kisütött a nap, egyre jobban ettek a halak – mondta el érdeklődésünkre az egyéni versenyről Kővári János főszervező.

– Ekkor már nagyobb méretű pontyok is jöttek, sikerült egy 13 pluszos halat is megakasztani. Szektoronként az első négy helyezett kapott jutalmat. Az idei évben bevezettük azt a különleges különdíjat, hogy jutalmazzuk az első 5 kilogrammos és 10 kilogrammos halat. Ha senki sem fog pont ekkora súlyú halat, akkor a különdíj nyereménye halmozódik a következő fordulóra.

– A vasárnapi versenyen senki sem fogott ilyen súlyú halat, így a jutalom duplázódik a következő fordulóra, ami április 9-től 11-ig tart majd, vagyis 44 órás páros verseny lesz a demecseri Rober-tónál Az elmúlt vasárnap ukrán versenyzőink is voltak, a következő fordulóra Romániából is várunk vendégeket. Nagy öröm a számomra, hogy a mezőny most olyan horgászokból áll, akik tényleg szeretnek versenyezni.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában