Ízvilág

2021.04.17. 10:36

Az ünnep hagyományai s ízei a húsvéti tányéron

Huszár Tibor receptjét is beválogatták a legjobbak közé.

KM

Huszár Tibor

Forrás: KM-archív

A csodasmagyarorszag.hu oldalon húsvét előtt megjelent egy receptválogatás az ünnepvárás jegyében. Összegyűjtöttek tíz receptet az egyszerűbb, hagyományos fogásoktól kezdve egészen a legkülönlegesebb, rendhagyó ételekig, hogy mindenki a saját tudásának megfelelő finomságot tegyen le végül az asztalra. A tíz ínycsiklandó étel egyikét Huszár Tibor ajánlotta az oldal látogatóinak figyelmébe: a mesterszakács a nyírbátori Kakukk étterem tulajdonosa, Rácz Mihály gasztronómiai és turisztikai projektjein dolgozik.

Huszár Tibor
Fotó: KM-archív

Megújított fogások

A megyénket korábban számos nemzetközi és hazai versenyen képviselő szakember lapunknak elmondta: a Pannon Gasztronómiai Akadémia felhívására készítette el a húsvéti tányért, s küldte el hozzájuk a receptúrát és az elkészítési módot, amit végül beválogattak a legjobbak közé. – Az ünnep hagyományai és ízei jelennek meg a fogásokban, melyekkel szerettem volna egy kicsit megújítani a jól ismert húsvéti tálakat – mondja a gasztronómiai szakember, aki valóban különleges tányért alkotott. Nyúlcombot készített füstölt paprikával, ehhez jött a mártás, a kalamata jus. A köret édesburgonya-bonbon volt marinált shimeji gomba vargányakrémmel, sült polentával és kelkáposzta-salátával. Huszár Tibor a fogások melletti rövid bemutatkozásban úgy fogalmazott: „Gyermekkora óta nem tudott más jövőképet elképzelni magának, mint hogy főzzön, és megszerzett tudását megmérettesse. Több hazai és nemzetközi versenyen vett részt jó eredményekkel. Vonzza az ezzel járó adrenalin és feszültség, tapasztalatait pedig a hétköznapi munka során is jól tudja hasznosítani. Stílusa a casual és a fine dining közé helyezhető, modern konyhaként fogalmazható meg.”

Huszár Tibor húsvéti tányérja
Fotó: csodasmagyarorszag.hu

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában