Férfiak fókuszban

2021.04.23. 14:10

„Azon dolgozom, hogy az első benyomás ne az utolsó legyen...”

Piszár Tünde stíluskommunikátor, személyi stylist – a sikeres férfiak stílustanácsadója.

Az elmúlt évek alatt több száz nő és férfi stílusát és gardróbját tette rendbe, akik nemcsak magabiztosabbak, de sikeresebbek is lettek.

Miért fontos az üzleti életben a jó megjelenés?

– A kulturált megjelenés a siker előszobája, hiszen aki elég tudatos, az kihasználja az első benyomásból adódó lehetőségeket. Mindig tudja mikor, miben illik megjelenni, és melyek az elvárt viselkedés szabályai. Egy úriember nem csak küllemében, viselkedését illetően is kifogástalan. Ez mindig így volt, bizonyos pozíciók megkövetelik a hivatali megjelenés szabályainak betartását. Van, aki ösztönösen tudja, mi áll jól neki, ugyanakkor többen vannak, akik egyáltalán nincsenek tisztában sem testalkatukkal, sem színtípusukkal. A jó hír, hogy a kulturált megjelenés tanulható, az egyéniségünkkel harmonizáló stílus elsajátítható. Az üzleti életben ez a fajta tudás többszörösen megtérül, hiszen egy jól öltözött üzletember előtt sokkal könnyebben nyílnak meg az ajtók.

Miért választotta ezt a területet?

– Sokan a Kölcsey majd a Nyíregyházi Televízióban sugárzott Metamorfózis című műsorból ismernek, ahol hónapról hónapra követhették nyomon a nézők hétköznapi nők és férfiak csodálatos átalakulását. Fantasztikus érzés volt ezeket az embereket elkísérni azon az úton, amelynek végén megújult önmagukkal nézhettek szembe. A kulturált megjelenéssel több mint 10 esztendeje foglalkozom, de folyamatosan fejlesztem és képzem magam. Az USA-ban personal stylist és personal shopper, a Mod Artban szín- és stílustanácsadó képesítéseket, a Szegedi Tudományegyetemen stíluskommunikátori diplomát szereztem. Közel 20 évig dolgoztam a helyi médiában, naponta találkoztam olyan helyzetekkel, öltözködési stílusokkal, amelyek korrekcióra szorultak. Megjelenésünk képet alkot rólunk, általa gondolatok ébrednek mások fejében. S ha tehetjük, miért ne mi magunk formálnánk ezeket a gondolatokat? Mindezt csak egyszer kell elsajátítani, a megszerzett tudás ugyanis élethosszig tart.

Mire kell odafigyelni a legjobban?

– A jó megjelenés egyik feltétele, hogy ismerjük és viseljük a nekünk jól álló színeket. Ezt pedig mindenkinek az egyéni adottságai (haj-, szem- és bőrszín, kontrasztok) határozzák meg. A megfelelő színek kiemelik a természetes szépséget, üdébb és harmonikusabb lesz a megjelenés. A rosszul megválasztott színek azonban a bőrhibákat hangsúlyozzák, fáradtabbnak, idősebbnek mutatva viselőjüket. Mivel a férfiak nem sminkelnek, ezért rajtuk a színek ereje hatványozottan érvényesül. Sajnos sokan nem tudják például, hogy egy üzleti találkozóra fekete öltönyben érkezni óriási stílusbaki. A másik alap a rendezett és megfelelő ruhatár, amelyhez közösen szerezzük be az ügyfeleim munkaköréhez és életviteléhez igazodó legfontosabb darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában