Közöny

2021.04.21. 16:08

Felrázó üzenet Nyíregyházáról: „Nem leszek népszerű a posztommal, de mi a fene van az emberekkel?”

A Nyíregyen-Hallottam Facebook-csoportban egy hölgy figyelemfelhívó posztot írt, ami pillanatok alatt majdnem ezer lájkot kapott. De hogy miről is írt pontosan? Mutatjuk!

Forrás: illusztráció / shutterstock

Nem leszek népszerű a posztommal, számítok is rá, hogy kapok majd hideget-meleget, de most van az a pont, amikor kikívánkozik belőlem – kezdte sorait Ö. Mónika. – De mi a fene van az emberekkel, hogy ennyire közömbösek és érdektelenek?

Az elmúlt 3 napban kétszer alakult úgy, hogy közterületen, utcán fekvő emberhez hívtam segítséget... Mivel buszon ültem, nem tudtam odamenni, ellenőrizni, hogy valóban rosszul van, vagy csak alkoholos állapotban...

Vasárnap a vasútállomástól nem messze láttam, hogy egy férfi fekszik a fűben. Rendezettnek tűnt a ruházata. Megfigyeltem, hogy páran akik arra elmentek megnézték távolról, de mentek is tovább! Hívtam a segélyhívót, kapcsolták a rendőrséget, bejelentettem, majd kérdeztem, jelezte-e már bárki ? Közölték, hogy senki még idáig!

Ma szintén buszról láttam, hogy a Penny felé a garázs soroknál a járda mellett fekszik egy idős nő! Szintén nem tudhattam, hogy mi van vele, bármi is lehetett, de azt láttam, hogy szintén többen mentek arra, megálltak, nézték... Utólag a fiam,aki akkor a Pennyben vásárolt mondta, hogy a bolt előtt is akkor azt beszélték, hogy ott fekszik egy néni a fűben, vajon mi lehet vele? Szóval ismét hívtam a segélykérőt. Először a rendőrséget, majd ők a mentőket kapcsolták! Elmondtam és ismét megkérdeztem, hogy az elmúlt időszakban jelentette-e bárki ? Közölték, hogy senki az ég világon nem tett bejelentést! De köszönték, hogy én megtettem...

Én megértek mindenkit, hogy siet, hogy nem akar bele avatkozni, mert mi van ha csak részeg (pedig más is lehet), azt is elfogadom, hogy a jelenlegi vírus helyzetben nem szívesen megy senki egy földön fekvő ember közelébe. DE! Könyörgöm, miből telne egy telefont elővenni, pár perc alatt bejelenteni és máris tettünk valamit, amivel akár az életét menthetjük meg egy embernek. Én képtelen vagyok ilyen helyzetben tehetetlen maradni! A lelkiismeretem nem hagyna nyugton, ha a sorsára hagynék bárkit!

A közöny az, ami a legnagyobb problémája az embereknek, pedig egy kis odafigyeléssel,s egítő szándékkal, empátiával mennyivel szebbé tehetnénk a világot, hiszen akár a hozzátartozónk is kerülhetne hasonló helyzetbe! Csak egyetlen hívást indítsunk már meg, ha bárhol földön fekvő embert látunk, megérdemel mindenki ennyit...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában