Tiszavasvári

2021.04.01. 16:49

Kezdődik az őzbakvadászat – Hazai vadászokra számíthatnak a társaságok

A vadászok is jobban szeretik ezt az időpontot.

MML

Szemben a természetfotóssal

Fotó: Szabó Endre, Tura

Egy éve immár, hogy a koronavírus veszélyének árnyékában élünk. A vadgazdálkodásban is átírta a terveket a pandémia, hiszen 2020-ban elmaradtak a korábbi években törzsvendégeknek számító külföldi vadászok. Április 15-én ismét megkezdődik az őzbak vadászata. Vajon hogyan készül az idei szezonra a Tiszavasváriban működő Szikra Vádásztársaság? – kérdeztük Nácsa Balázs elnöktől.

Tavaly teljesítették a tervet

– Mivel még bizonytalan a külföldi vendégvadászok beutazása, a szezon elején biztosan nem jönnek, ezért alapvetően magyar vadászokra számítunk. Igaz, kaptunk már jelzést osztrák vadászoktól, hogy beoltatták magukat, szeretnének jönni, de erre nem építhetjük az idei szezont. A hazai vadászokra számítva készítettünk egy kedvezményes árlistát a piaci ártól úgy húsz százalékkal olcsóbb ajánlatokkal, valamint állítottunk össze csomagokat is – magyarázta Nácsa Balázs.

– A tavalyi tapasztalatunk ugyanis az, hogy jó árakkal és csomagajánlatokkal ide lehet csábítani a hazai vadászokat. Igaz, kevesebb bevételünk volt 2020-ban, mint a korábbi években, de tudtuk teljesíteni a tervet. Az idén 65 őzbak elejtése szerepel a tervünkben. Ennek nagy részét az idény kezdetén, április végén, május elején szeretnénk terítékre hozatni a vendégekkel, hiszen olyankor még kisebb a növényzet takarása. A vadászok is jobban szeretik ezt az időpontot, ahogy az idény megkezdődik április 15-én, sokan már azonnal vadásznának.

Több éve visszajárnak

– A baráti kapcsolatoknak köszönhetően vannak visszajáró hazai vendégeink, most is főleg rájuk számítunk, ők főleg Budapest környékén élnek. Több éve visszajárnak, tetszik számukra a vendéglátás, a vadásztatás, s eljönnek hozzánk ebben a nehéz időszakban is. A kedvezményes árjegyzékünkből még további kedvezményt kapnak a vadásztársaságunk tagjai. Van néhány olyan tagunk is, amikor tavaly szembesültek a vadásztársaság nehéz helyzetével, azt mondták, nem mennek el máshová vadászni, nem máshol költik el a pénzüket, hanem itt helyben vásároltak őzbakvadászatot, s ezt tervezik az 0idén is.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában