Szamossályi

2021.05.21. 15:22

Egy csöppnyi közösség hatalmas örömtánca

KM

A lelkes csapat a kompon | Fotó: önkormányzat

A napokban Szamossályiban is felcsendült a jól ismert dallam, a dél-afrikai producer dala, a Jerusalema – tudtuk meg Bíróné dr. Dienes Csilla polgármestertől. A településvezető felhívására, hogy közösen táncoljanak, többtucatnyian csatlakoztak. Mindnyájan fontosnak tartották, hogy kifejezzék a tánccal, az öröm, az összetartozás, az egymásra figyelés a legnehezebb időkben, a világjárvány, a bezártság idején is meghatározó kell hogy legyen.

Az elkészült felvételen, amelyet a világhálóra is fel szeretnének tölteni, bemutatkozik a falu minden intézménye. Az óvodások, iskolások, a Jó kis hely csapata, a gondozási központ dolgozói, a sportegyesület tagjai és az önkormányzati képviselők.

Mindenki rááldozta erre a szabadidejét, a próbák és felvételek ugyanis szombaton voltak, hogy bemutassa, a húsvét óta begyakorolt lépések milyen összhangban mutatnak a csodálatos környezetben, ami az életterük.

Mindenhol táncoltak

Táncoltak a Holt-Szamos partján, a kompon a vízen közlekedve, ami óriási élmény volt, a sportpályán.

A lelkes csapat a kompon | Fotó: önkormányzat

– Múlt szombaton beigazolódott, az emberek a bezártság után hihetetlenül vágynak a közösségi életre, vidámságra – mondta a polgármester. – Szeretnék minél előbb elfeledni a járvány okozta gondokat, korlátozásokat. Az ember társas lény, és csak közösségben tud igazán kiteljesedni. Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást. Vagyis barátok. Minden érdeken, valláson, politikán, társadalmi helyzeten és világnézeten túl, írja Müller Péter Kossuth-díjas író.

Ez a kis közösség azon van, hogy mindezt megvalósítsa, és ehhez az úthoz egy fontos állomás volt ez a közös táncos kihívás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában