Horgászat

2021.06.24. 10:27

Már lefeküdni készült, s akkor érkezett a harcsa

Sok pecás irigyli azokat a családokat, amelyeknek a tagjai együtt hódolnak a horgászat szenvedélyének. Vinnék ők is a hitvesüket, a gyermekeiket horgászni, ám azok hallani sem akarnak arról, hogy ott unatkozzanak a vízparton.

MML

Nagy Vivien az afrikai harcsával

Forrás: Nagy Zoltánné

Egyedül húzta a parthoz

A Ramocsaházán élő családfő, Nagy Zoltán szerencsés helyzetben van: nem csak a felesége, Szandra tölti szívesen szabadidejét egy horgásztó mellett, de két kislányukat is úgy nevelték, hogy szeressék a horgászatot és a természetet, s hogy minél többet legyenek a friss levegőn.

Az évek során a „gyümölcs beérett”, hiszen a nagyobbik kislány, a kilencesztendős Vivien hétfő éjjel megfogott egy 4 kilogrammos afrikai harcsát. – A Pazonyi Horgásztanyán voltunk vasárnap estétől kedd reggelig 36 órás horgászaton, béreltünk egy faházat – elevenítette fel lapunk számára az eseményeket az édesanya. – Hétfő éjjel már ment volna lefeküdni Vivien, amikor észrevette a kapást a botján. Bevágott, és teljesen egyedül húzta ki a parthoz a zsákmányt. Közben a férjem botján is kapás volt, egyszerre fárasztottak, de végül a férjem hamarabb kiemelte a halat, ami egy folyami harcsa volt, így aztán már tudott segíteni Viviennek a szákolásban. Vivien nagyon örült, csak azt sajnálta, hogy a testvére, Petra már lefeküdt, s így nem láthatta a hal megfogását. Egyébként a férjemmel fogtunk egy-egy pontyot is, így mindenkinek volt sikerélménye.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában