motor

2021.07.17. 11:30

Buszsofőrként két keréken

Az Óriáskerék Motoros Egyesület tájtúra­versenyének dobogósai megismerték a megyét.

LTL

Forrás: Benkő Zoltán archívuma

Az Óriáskerék Motoros Egyesület (melynek elnöke Szász Károly) tavaly is megrendezte a hagyományos motoros tájtúraversenyét. A pandémia miatt a napokban tartották meg a tényleges díj­átadót. Katona László szerezte meg az első helyet, a második Iski Tamás, a harmadik pedig Benkő Zoltán lett. Katona László korábban elmondta lapunkban:

Óriási szabadságot kaptak

– A túra pontjainak egy részén már valószínűleg mindenki járt legalább egyszer, de a másik részéről még nem is tudtam, hogy pontosan ott van, pedig csak néhány kilométert kellett érte motorozni. Ezek pedig olyan helyek, ahova később is érdemes lesz visszamenni, jobban körülnézni, több időt eltölteni. Mivel versenyről volt szó, és ha haladni akart az ember (pláne nyerni), akkor nem volt túl sok idő a bámészkodásra. Ennek ellenére óriási szabadságot kaptunk a szervezőktől, rengeteg időnk volt rá, abban az irányban és sorrendben mehettünk, amiben csak a kedvünk tartotta – említette a nyíregyházi egyes posta külterületi kézbesítője.

– A motoros tájtúrán felültem a 750 köbcentis Honda NC750X gépre, és felkutattam olyan helyszíneket is, amikről addig fogalmam sem volt, hogy léteznek. Rengeteg épületet, emlékművet, szobrot láttam, és a nap végén arra gondoltam, hogy tökéletes élményben lehetett részem – fűzte hozzá Iski Tamás, aki gázkészülék-szerelő a civil életben.

Hét éve van saját motorja

Benkő Zoltán 1984 óta rendelkezik olyan jogosítvánnyal, amivel motorozhat.

– Noha a motorozás iránti szeretetem már fiatal koromban kialakult, saját járművel mindössze 7 éve rendelkezem. Buszsofőrként dolgozva rengetegszer elmegyek Szász Karcsi boltja előtt. Egyszer csak ott állt kiállítva az üzlet előtt az a bizonyos kétkerekű, amit megpillantottam, megszerettem és megvettem.

A motoros tájtúrában a felfedezés öröme miatt vett részt.

– Olyan helyeket, tájakat ismerhettem meg, amikre saját magamtól nem is gondoltam volna. A legszebb az egészben az, amikor rájössz, hogy a főútról letérve csodálatos élményekkel lehetsz gazdagabb, és ehhez nem kell más, csak egy összetartó csapat, egy cél és egy kis versenyszellem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában