E-sport

2022.02.24. 08:36

Országos Gaming Expo: mert e-játék az egész világ

Szombaton a Continental Arénában bárki átélheti egy vérbeli gamerrendezvény hangulatát.

KM

Egyedülálló rendezvénysorozat indult el Magyarországon február 18-án; az Országos Gaming Expo 2022 (OGEX) április 2-áig ellátogat hazánk minden megyeszékhelyére. Február 26-án, szombaton pedig Nyíregyházára érkezik, a Continental Arénába várják 11 óra és 19 óra között a gaming, valamint e-sport szerelmeseit. 

 

FIFA 22 e-sport-verseny is 

 

Az OGEX 2022, az országos gaming roadshow lehetőséget biztosít az ország lakosainak, hogy kipróbálják magukat különböző videójátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia­felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. 


Az Országos Gaming Expo célja a helyi e-sport-közösségek aktivizálása, az országos játékközösség egyesítése, az edukáció, s elsősorban a fiatal célközönségen kívül az idősebb generáció (szülők, pedagógusok) elérése a nekik ajánlott videójátékokkal és programokkal. Mindezen felül, az OGEX ad otthont a FIFA 22 országos e-sport-versenynek is, amit a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenykiírása alapján rendeznek meg, az összdíjazása pedig 2,7 millió forint. 


Soha ilyen népszerű nem volt hazánkban a virtuális labdarúgás, mint a FIFA 22 megjelenésével. Az ország minden pontján ezrek ontják a gólokat és építik meg álmaik csapatát. A hazai FIFA-játékosok az e-sport meghatározó alakjai és nemcsak a hazai, de a nemzetközi porondon is szép eredményeket érnek el. Már csak a kezdő sípszóra várnak, hogy végre megmutathassák, ki a legjobb. A megyeszékhelyeken rendezik meg a városi döntőket – írták lapunknak is megküldött közleményükben a szervezők. 

 

Minden korosztálynak 

 

A rendezvény szórakoztató és szakmai részéről műsorvezetők, e-sport-szakértők és influencerek gondoskodnak, így mindenki megtalálja azokat a területeket, amelyek miatt érdemes ellátogatni az Országos Gaming Expo egyes állomásaira. 


A rendezvény – amelynek főszervezője az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) – ingyenes, a részvételhez előzetes online, vagy helyszíni regisztráció szükséges. A szervezők a program összeállításakor gondoltak az idősebb korosztályra és a retrókedvelőkre, az ősidők játékait is ki lehet próbálni Commodore, Atari, SEGA számítógépeken, amiket minden bizonnyal a fiatalok is érdeklődve figyelnek majd. 
Az OGEX-ről és a FIFA 22 versenysorozatról az Esport1 stábja, szakértői csapata tudósít és közvetít. 
 

További információk 

 

Kísérő rendezvények: előadások, beszélgetések, kvízjátékok, retro pc és gaming, XBOX, szimulátor, nintendo, társasjátékok és logikai játékok, cosplay fotófal, VR, Just dance stand, Minecraft stand, csocsó, Kinect sport, reflex fal, dekázó ketrec, Star Wars-programok, Gamermúzeum, PC zone 
Belépési szabályok: a rendezvény ingyenes, a részvételhez előzetes online, vagy helyszíni regisztráció szükséges. A 18 éven aluli gyerek védettségi igazolvány felmutatása, vagy védett személy felügyelete mellett látogathatja az eseményt. 18 éven aluli nem lehet kísérő. A felnőttek magyar védettségi igazolvánnyal, védőoltást igazoló applikációval, uniós digitális Covid-igazolvánnyal igazolhatják a védettségüket. Az épületekben kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában