Nyíregyháza

2022.02.25. 11:10

Többet magunkról: irodalom, tánc és zene a kamarában

Életre keltek a felolvasott novellák.

KM

Zene és tánc egészítette ki a prózát

Fotó: Sipeki Péter

Zsúfolásig megtelt a Móricz Zsigmond Színház Krúdy kamaraszínpada szerda este: a kortárs magyar irodalom egyik legnépszerűbb szerzője, Grecsó Krisztián ezúttal nem egyedül érkezett. Magával hozta táncművész öccsét, Zoltánt, aki Rácz Rékával a mozdulat nyelvére fordította le a felolvasott novellákat, családi történeteket és anekdotákat. A szövegek életre keltek, az improvizatív jazz-zene és a pillanat szülte kortárs balett pedig komplex színházi élménnyé varázsolták a produkciót, melynek sikeréhez hozzájárult Györgyi Andi és Kertész Endre kiváló hangszeres játéka is. 

 

Pontos dramaturgia 

 

A Többet magunkról című esten fontos és visszatérő téma a viharsarki származás és persze a falusi hagyomány, amit a Grecsó-novellák kedvelői oly’ jól ismernek. A testvérpár egyszerre nyitott az új lehetőségek felé, mégis pontos dramaturgiával dolgoztak, mely különös átmenetet jelent egy irodalmi pódiumest és egy színházi, zenés-táncos előadás között. Aki ott volt, egy ideig biztosan nem felejti.

Grecsó Krisztián
Forrás: Sipeki Péter


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában