Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.03.02. 17:37

Téltemető túra Cégénydányádon

Szombaton rendezi első idei első Szatmár-beregi programját a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

Fotó: Nagy Renáta

A tavasz hírnökeinek egyike egy apró sárga virágú gumós növény, a téltemető. Népi időjóslások szerint ha ez a virág előbújik, a tavasz közeledtét jelzi. A cégénydányádi Kölcsey-Kende kúria 14 hektáros angol tájképi kertjében már február elején látható sárga virágszőnyege. A könnyed parki séta során a látogatóknak lehetőségük lesz a növények megfigyelésére és fotózására, illetve a kert és a fás szárú növénygyűjtemény megismerésére. A külső programk után a kastély kiállításának megtekintésére is lehetőségük lesz az érdeklődőknek.

 

Helyszín: Cégénydányádi-park Természetvédelmi Terület, időpont: március 5., 10 óra, gyülekező a kastélypark belső parkolójában 9.45-től. A program időjárásfüggő: szeles, viharos időben a kastélypark nem, vagy csak saját felelősségre látogatható. Előzetes bejelentkezés szükséges! Információ és jelentkezés a 30/655-3833-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában