Tiszalök

2022.07.24. 11:30

Az elmúlt ötven évre emlékeznek

Tiszalökön 1972-ben alapították meg a Nimród Vadásztársaságot.

KM

Ott vannak a megyei őzbakmustrákon

Fotó: Archív/M. Magyar László

Megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünnepli július végén a tiszalöki Nimród Vadásztársaság. A részletekről Nánási Balázs, a civil szervezet két éve megválasztott elnöke tájékoztatta a lapunkat. 

– A vadászházunknál található az elhunyt vadásztársak emlékműve, ennek megkoszorúzásával kezdődik a kétnapos programsorozat. Az emlékezés és a kegyelet virágait július 29-én, pénteken a 17 órakor kezdődő rendezvény keretében helyezzük el. Másnap, július 30-án Tiszalökön a Tisza Étteremben tartjuk meg a jubileumi ünnepségünket. A köszöntések után szó lesz az elmúlt fél évszázad munkájáról, az elért eredményekről. Felidézzük, hogy elődeink honnan indultak, s a munkájukat folytatva mi hová jutottunk – mondta Nánási Balázs. 

– A jubileumi alkalomból Nimród-kitűzőt készíttettünk, amelynek bronz fokozatát minden vadásztárs megkapja. A kitűző arany fokozatával két korábbi elnökünket tiszteljük meg. Nagy József az alapítás óta, vagyis 1972-től 1995-ig vezette a vadásztársaságot, őt az elnöki székben dr. Erdélyi Béla követte 1995 és 2020 között. Nagy József arra vállalkozott, hogy összekovácsoljon egy 12-14 fős csapatot, amelynek a tagjai sokat tesznek a vadgazdálkodásért. Dr. Erdélyi Béla elnökségének 25 éve alatt a vadásztársaságnak lett telephelye, vadászháza, s önellátók lettünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában