Mátészalka

2022.12.19. 14:08

Kürti László verseit Csuja Imre olvasta fel

Egy régi barátság kulisszái mögé pillanthattak be mindazok, akik a napokban ellátogattak a mátészalkai könyvtárba.

Csuja Imre és Kürti László a könyvbemutató moderátorával, Péter Ildikóval

Fotó: A könyvtár archívuma

A helyi költő, Kürti László hetedik, Apajegyek című kötetét mutatta be, verseit pedig jóbarátja, Csuja Imre olvasta fel.

Versein át ismerte meg

Nem először láthatta-hallgatta őket együtt az irodalomszerető közönség, többek között a megyei könyvtárban is találkozhattunk velük néhány éve. A Jászai Mari-díjas színművész akkor elmondta: hamarabb találkozott Kürti László műveivel, mint magával a szerzővel, de olyan mély benyomást tettek rá, hogy hatására nemcsak a költő versei, a kortárs költészet maga is komolyabban érdekelni kezdte. S hogy honnan ered a versei iránti vonzalma? Csuja Imre kisgyermekként a nagymamájától tanult verseket, meséket, amiket a családnak és a szomszédoknak elő is adhatott. Hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani. A vers, a versről gondolkodás aztán végigkísérte egész színészi pályáján.

A színművész és a költő ezúttal is izgalmas és érdekes kulisszatitkokat árult el, közönségük bepillantást nyerhetett az alkotás folyamatáról, és megismerhette a két művész megismerkedésének történetét is. 

KM


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában