Baktalórántháza

2023.04.23. 15:42

Baktán is muzsikált az erdő

Nagykároly és Mezőfény után Baktalórántháza a hangulatos rendezvénysorozat helyszíne.

Fotó: Gazdag Mihály

Varázslatos programot ígért vasárnap a Muzsikál az erdő program, amely a Baktai-erdőbe, Baktalórántházára érkezett.  
A „Muzsikál az erdő” az idén a 20. évfordulóját ünnepli. Fennállása alatt a fő célja nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hű marad a hagyományos szervezési elveihez: különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál neki vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget az ingyenes programjaikra.

Vasárnap a Baktai-erdő, Baktalórántházán adott otthont a programoknak, amely a NYÍRERDŐ Zrt. kezelésében lévő állami erdő. Az erdő csodái mellett kiemelt téma a fenntartható gazdálkodás természeti kincseinkkel.

A Móricz Zsigmond Színház és a Burattino Bábszínház várta a kicsiket és a nagyokat. A kézműves műhelyben lehetett fát faragni, kosarat fonni, szőni, csupa természetes anyagból barkácsolni. Megismerhették a fenntarthatóságra nevelés módszereit a NYÍRERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskoláinak erdőpedagógusaival. A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a „Muzsikál az erdő” fotópályázatának és gyermekrajzpályázatának kiállítása is.

A klasszikus zene a Szatmárnémeti Állami Filharmónia, az Artemis énekegyüttes, a Cantemus Gyerekkórus Szabó Dénessel és Boros Misi, a 2014-es Virtuózok győztese, Junior Príma díjas zongoraművész tolmácsolásában szólalt meg. Népzenei produkcióval érkezett Pál István Szalonna és Bandája és a Cimbaliband. 

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában