Országos Gaming Expo

2023.09.20. 07:30

Az OGEX Nyíregyházát is beveszi

Debrecen után Nyíregyházára is eljut az Országos Gaming Expo.

Szon.hu

Dübörög tovább az Országos Gaming Expo, vagyis az OGEX 2023-as idénye! Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Szombathely és Debrecen után Nyíregyházára is ellátogat. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye központjában is lehetőségetek lesz különböző offline és online játék, társasjátékok, valamint érdekes felmérések kipróbálására ebben a nagyon különleges városban!

Nyíregyháza Magyarország hetedik legnagyobb városa, amely 1990-ben kapta meg a megyei jogú város rangját. Bár nem rendelkezik olyan gazdag és régre visszanyúló történelemmel, mint az eddig látogatott városok, cserébe viszont sokkal dinamikusabban fejlődött. Bár már 1209-ben is tesznek róla említéseket különböző fejlesztések, több, mint 500 évvel később vált jelentős várossá, amikor gróf Károlyi Ferenc 1753-ban kiváltságokat ígért az ide költözőknek. nem sokkal később, 1786-ban mezőváros lett, ennek köszönhetően pedig 1824-ben kiváltotta magát a földesúri terhek alól.

Ennek már majdnem több, mint 200 éve, Nyíregyháza pedig igazi világvárossá nőtte ki magát ez idő alatt. Egyik legnagyobb nevezetessége a Nyíregyházi Állatpark, amely több, mint 500 különleges fajt számlál, és egy európai szinten elismert állatkert. Ha meglátogatjátok a vármegyeszékhelyet az OGEX miatt, mindenképp nézzétek meg a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházat, a Sóstót, és természetesen az Állatparkot!

Nyíregyházának emellett nagyon fontos a sport, gondoljunk csak a Nyíregyháza Spartacus FC-re, azonban a tavalyi OGEX előtt a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. beszámolt arról, hogy az e-sport és a gaming is egyre népszerűbb Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – gyere el, és éld át első kézből az OGEX-en!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában