Nyíregyháza

2023.09.30. 12:50

Bringavárossá változott Nyíregyháza

Hatodik alkalommal rendezték meg a népszerű Bringavárost, melyen közel kétezren vettek részt szombaton.

Tarnavölgyi Gergely

Fotó: Dodó Ferenc

– A helyiek megismerhetik Nyíregyháza különböző városrészeit, többek között ezért is nagyszerű ez a rendezvény, amit már a hatodik alkalommal tartunk meg a vármegyeszékhely önkormányzatával közösen – mondta Pataki Mihály, a Bringasziget tulajdonosa, a Bringaváros egyik szervezője. Hozzátette: a Bringapiknik a nyár elején, a Bringaváros, amolyan zárórendezvényként, a nyár végén, az ősz elején mozgatja meg és „ülteti” kerékpárra a nyíregyháziakat.

Hornyák Enikő, a nyíregyházi önkormányzat sportreferense hozzátette, a Bringaváros részvevői nyolcvan kilométer hosszú kerékpárút-hálózaton ismerhetik Nyíregyháza településrészeit.

–Hat éve kezdtük el ezt a programot, ami remek lehetőség arra, hogy a családok, baráti társaságok együtt lehessenek, mozogjanak, és megismerjék a város különböző pontjait. Az idén is 11 városrészt érint a Bringaváros, ehhez jön még hozzá hét, úgynevezett szponzori pont, ahol különféle ajándékok, frissítők várják a bringázókat. Minden településrészen különféle kísérőprogramokon, családi játékokon vehetnek részt a kerékpározókat – fogalmazott portálunknak a szombati rendezvény délelőttjén Hornyák Enikő, akitől megtudtuk, a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével minden regisztrált induló kap egy Nyíregyháza repoharat.

– Ma közel 2000 résztvevőt, kerékpározót várunk. Nyolcvan kilométer hosszú Nyíregyháza kerékpárút-hálózata, ezt mind végig tekerhetik a nyíregyháziak. Itt, a Kossuth téren zajlik a városrészek, iskolák közötti verseny, mégpedig egy görgős biciklin, ami méri a letekert métereket – fogalmazott Nyíregyháza sportreferense, Hornyák Enikő.
Somodóczki Hanna és Mikó Nóra is „becsekkolt” szombat délelőtt a Bringavárosra. Mindketten szeretnek kerékpározni, a nyíregyházi Arany János Gimnázium 9. évfolyamos tanulói, és Oroson laknak. Mint azt portálunknak elmondták, az iskola is szervezett egy csapatot a Bringavárosra, ők a Robinson dombnál találkoztak, de ők, mivel nagyon jó barátnők, ráadásul közel laknak egymáshoz, a Kossuth téri regisztrációs ponttól indulva igyekeznek végig tekerni a várost.

– Egy kicsit megcsúsztunk, mert ma reggel vettem észre, hogy puha a kerekem – mondta Mikó Nóra.
Somodóczki Hannától megtudtuk, van egy húga, a család minden tagjának van saját biciklije.

- Készültünk minden eshetőségre, van nálunk ásványvíz, zsebkendő, és azt tervezzük, hogy délben valahol megebédelünk. Szerintem ez a rendezvény egy nagyon jó kezdeményezés, remek találkozási pont a családoknak, barátoknak, mi is összefutottunk már itt a Kossuth téren ismerősökkel – mondta Mikó Nóra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában