Kisvárda

2023.09.13. 08:47

Dalra fakadnak a szőlőbirtokon

A Zempléni-hegység szép tájai, történelmi nevezetességei várják a kirándulókat.

A huszita ház Göncön

Fotó: MML

A megalapításának az idén tizenötödik évfordulóját ünneplő Béres József TIT Kisvárdai Egyesület számára fontosak az ismeretterjesztő programok, de a tagok szeretik a kirándulásokat is. 
Szeptember 16-án a zempléni hegyvidék szebbnél szebb tájaira vezet az egyesület útja. A kirándulás népszerűségét jelzi, hogy két autóbuszt is megtöltenek az egyesület tagjai. Az első állomás Széphalom lesz, ahol megnézik A Magyar Nyelv Múzeumát és a Kazinczy-mauzóleumot, s elhelyezik a tisztelet koszorúját is. Göncön megnézik a Károli Gáspár Emlékmúzeumot és a huszita házat, majd Vizsolyon megtekintik a református templomot és a híres bibliát.

Műsor a vendéglátóknak 

Erdőbényén felkeresik a Béres Szőlőbirtokot, ahol a vendéglátóknak műsorral kedveskedik az egyesület tagjaiból alakult Kisvárdai Férfi Dalárda. A látnivalók sorából nem marad ki a boldogkőváral­jai vár sem, este pedig egy tolcsvai étteremben a vacsora mellett idézhetik fel a kirándulás sok szép élményét a civil szervezet tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában