Kocsord, Nagyecsed

2023.12.10. 07:00

Nagyüzem lesz a téli hónapokban is

Kocsordon a versenyzők, Nagyecseden az egyesületi tagok még horgászhatnak.

M. Magyar László

Az ősszel az Iskola-tónál gyermekek is versenyeztek

Fotó: Archív fotó: MML

Ahány ház, annyi szokás. Ez a közmondás illik arra is, hogy a téli hónapokban mi lesz a vármegyénkben található horgásztavakkal. A múlt héten beszámoltunk arról, hogy a Pazonyi Horgásztanya és az Erdélyi Major tava már bezárta kapuját, a legközelebb már csak tavasszal ülhetnek le a vízpartra a horgászok. 
Megkérdeztük a kocsordi Iskola-tó és a nagyecsedi jóléti tó üzemeltetőjét is arról, mi várható a téli hónapokban. 

– November elején bezártuk a tavat a horgászok előtt, ez azonban nem jelenti azt, nem lenne élet az Iskola-tó partján. Horgászberkekben sokan ismerik a Mátészalkán élő Varga Albertet, ő továbbra is szervez versenyeket a tónál. Van egy horgászni szerető baráti társaság, gyakran összemérik ügyességüket – tájékoztatta szerkesztőségünket Bihari János tógazda.

Szenvedélyes versenyzők 

– Rendeztek versenyt december 2-án és 3-án is, az úgynevezett Mikulás Kupát. A szenvedélyes versenyszeretetüket jól jellemzi, hogy 2023. január elsején az Iskola-tónál kezdték az új esztendőt, s nem lennék meglepve, ha 2024. január elsején is eljönnének – tette hozzá Bihari János. 

A nagyecsedi jóléti tó téli napjairól Zoltán Istvánt, a helyi Ecsedi-láp Horgászegyesület elnökét kérdeztük meg.

Amíg be nem fagy a tó 

– December elsejével megszűnt a napijegyes horgászok számára a pecázás, számukra majd csak márciusban folytatódhat a horgászat. Az egyesületi tagok azonban folyamatosan horgászhatnak a tónál egészen mindaddig, amíg be nem fagy. A lékhorgászat nem jellemző nálunk, ha léket vágunk a befagyott tavon, az csak azért van, hogy levegőhöz jussanak a halak. 
Az egyesület elnöke beszámolt arról is szerkesztőségünknek, hogy a civil szervezet valószínűleg március elején tisztújító közgyűlést tart. Letelt ugyanis az ötéves ciklus, értékelik az elmúlt éveket, megbeszélik a következő öt esztendő terveit, feladatait. A mostani vezetőség szeretné majd folytatni a munkát az új ciklusban is, hogy ne szakadjon meg a folyamatosság. 
Zoltán István elnök arról is beszámolt, hogy az Ecsedi-láp Horgászegyesület is részt vesz a karácsonyi ünnephez közeledve a horgászni szerető gyermekek megajándékozásában. A civil szervezet a helyi Dancs Lajos Általános Iskola hátrányos helyzetű tanulóinak ajándékoz majd horgászbotokat.

Szép környezetben várja a horgászokat Nagyecseden a jóléti tó
Fotó: Archív fotó: MML


 


 

Az ősszel az Iskola-tónál gyermekek is versenyeztek 
Archív fotók: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában