Hinnye!

2024.01.25. 17:09

Önts rá ketchupot, hogy szép tiszta legyen!

Kivételesen nem az ízletes ételek mellé tálaljuk a ketchupot, hanem a háztartásban vetjük be, mint természetes tisztítószert. Mutatjuk a trükköt - írja a ripost.hu.

Forrás: ripost.hu

A serpenyő aljára nagyon sokszor ráragad a kosz, és ahogy múlik az idő, a helyzet egyre rosszabb lesz. Szinte ráég a szennyeződés kívülről a serpenyőre. Ezen az állapoton pedig sajnos nem segít se a mosogatógép, se egy átlagos kézi mosogatás. Jó hír viszont, hogy van megoldás! Ha teljesen leharcolt a serpenyőd, akkor ezt a praktikát neked találták ki.

A legcsúnyább serpenyődet is meg tudod menteni, csak kapd elő a szekrényből a ketchupot! Nem is gondolnád, hogy ez a fűszeres paradicsomszósz mennyire hatékonyan tisztítja a fémfelületeket. Összetevőiben olyan savakat tartalmaz, melyek segítenek lerobbantani a serpenyőre ráégett szennyeződést. Mutatjuk, mi a dolgod a serpenyőre nyomott ketchuppal!

Kend szét a kinyomott paradicsomszószt a koszos felületen, legyen az a serpenyő alja, vagy akár az oldala. Miután rákented, hagyd rajta 4-5 órán keresztül. De akár egy éjszakán át is hathat rajta a ketchup. Ezek után állj neki a tisztításnak!

Első lépésben nedves mosogatószivaccsal töröld át a felületet. Hihetetlen, mennyire egyszerűen leválik a kosz a fémfelületről.

Második lépésben a barázdák környékét már fémdörzsölővel kell kitisztítanod, mert itt már makacsabbul ragaszkodik a ráégett kosz a mélyedésekhez.

De még lehet , hogy maradt egy lépés: dörzsöld át a serpenyő oldalát is. Így már tökéletesen tiszta lesz az edényed.

Mennyivel jobb lesz így elkészíteni a tiszta serpenyőben a finom reggelit!

 
 
 
 
 
 

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában