Nyíregyháza

2024.03.02. 14:28

Fárasztó munka a hal fárasztása (fotók)

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Halcatraz Horgászfesztivált Nyíregyházán.

M. Magyar László

Különleges berendezés a fárasztógép. A szimulátor élethűen visszaadja, hogy milyen is egy hal fárasztása a megakasztása után. Kicsik és nagyok is kipróbálhatták a berendezést 2024. március 2-án Nyíregyházán a 9. Halcatraz Horgászfesztiválon, s bizony voltak, akik szinte megizzadtak, mire a partra hozták a zsákmányt, de volt arra is példa, hogy a termetesebb harcsa győzött.
Aki pedig a fárasztásban elfáradt, sült hallal pótolhatta az elégetett energiákat, ugyanis ez a finomság is várta a rendezvény látogatóit. Egy nappal korábban, pénteken kezdődött meg a fesztivál több előadással, és neves horgászok szombaton is mondtak tanácsokat, ötleteket az érdeklődő horgászoknak. Kovács Zoltán például az SBS újdonságait mutatta be, de felidézte a 2023 szeptemberében Franciaországban megrendezett pontyfogó világbajnokságot, amelyen a magyar csapattal az igen előkelő negyedik helyet szerezhette meg. Polyák Csaba a Matrix új feederkosarait mutatta be, de szó volt még a harcsafogó országos bajnokságról és a Haldorado 2024-es újdonságairól is.

Fotók: A horgászfesztivál pillanatai/M. Magyar László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában