Helyi gazdaság

2011.11.14. 14:28

Sárospatakon az inflációra reagálnak

Sárospatak - 2012-ben emel a bérlemények díját a sárospataki önkormányzat.

Sárospatak - 2012-ben emel a bérlemények díját a sárospataki önkormányzat.

170 bérlakás és 25 üzlethelyiség. Ezeknek a bérlői fognak 2012-től az eddiginél magasabb díjat fizetni a sárospataki önkormányzat számlájára, erről határozott legutóbbi ülésén a testület.

Amit emelnek

A kormány 2012-es költségvetési tervezetében 4,2 százalékos inflációt tervezett. Mi egy kicsit ez alatt, négy százalékkal emeltük a bérleti díjakat – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. A város költségvetési helyzete ennél magasabb emelést indokolna, de egyszerűen nem tudjuk tovább terhelni a vállalkozókat és a bérlőket.

Utoljára a város 2009-ben emelte a szociális- és a piaci alapú önkormányzati bérlakások bérleti díjait. A négyszázalékos emelés azt jelenti, hogy 2012 januárjától egy 50 négyzetméteres lakótelepi szociális bérlakás havi bérleti díja 16 330 forintról 17 020 forintra változik.

És amit nem

A távhőszolgáltatás díja viszont nem változik. Utoljára négy évvel ezelőtt emeltek távhődíjat a városban, így a helyiek elmondhatják, a megyében talán Sárospatakon éri meg leginkább távfűtött lakásban élni. Felvetődött ugyan az emelés gondolata a testületben, de Aros Jánostól megtudtuk, erre nincs lehetőség, mert a kormány a 2011. március 31-i állapotban befagyasztotta a távhőszolgáltatási árakat.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában