A munka gyümölcse

2019.05.28. 08:51

Magosz: újabb öt esztendő

Ismét Rácz Imrét választották meg a szervezet megyei elnökévé.

A napokban megrendezett küldöttgyűlésen jelen volt Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke, aki aláhúzta: Rácz Imre a tavaly nyár végi almaválság idején rengeteget dolgozott a gazdák érdekében.

– A megyei vezetők kezdeményezték 2018-ban az országos jégmentesítő rendszer kiépítését, ami mindannyiunk életére jelentős hatással van. Ez példa nélküli rendszer, hiszen ilyen sehol nincs a világon, és országos védelmet biztosít a jégkárok kiküszöböléséhez – mondta Jakab István.

Könnyebb az átjárhatóság

A Magosz régi-új elnöke, Rácz Imre szakmai beszámolójában az érdekérvényesítő tevékenység erősödéséről, kiemelt ügyekről és eredményekről beszélt. Ezek közé sorolta a foglalkoztatást.

– A közmunka és a mezőgazdasági idénymunka közti átjárhatóságon igyekszünk könnyíteni, egyszerűsíteni, ebben nagy segítségünkre van a megyei kormányhivatal. Az egyeztető munka gyümölcsei már látszanak, több könnyítés lépett már eddig is életbe, melyek a gazdák érdekeit helyezik előtérbe – fogalmazott a tisztújító küldöttgyűlésen Rácz Imre, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke is egyben.

Rácz Imre ezek után szólt a tavalyi almatermést övező anomáliákról, a felvásárlási ár emelkedése érdekében megtett kormányzati lépésekről, a gazdálkodók és az agrárszervezetek előtt álló feladatokról is, majd kiemelte az előzetes szerződéskötés szerepének jelentőségét.

– További feladatot ad nekünk a klímaváltozás és az élelmiszerhiány, ezekre válaszlépéssel kell készülnünk. Az öntözés szerepe kulcsfontosságú, ebben a témakörben egyre nagyobb konstruktivitást tapasztalunk a vízügy felől, javaslatainkra a korábbiaknál egyre inkább nyitottabbak – sorolta a Magosz megyei elnöke.

Régi-új tisztségviselők

A küldöttgyűlés felügyelőbizottsági tagnak Hőgye Imrét (Tunyogmatolcsi Gazdakör), Szántó Gyulát (Nagyecsedi Gazdakör) és Dobos Ferencet (Kisvárda és Térsége Gazdakör) választotta meg, utóbbi egyben a bizottság elnöke is lett. Elnökségi tagnak választották Bori Vilmost (Vásárosnamény és Térsége Gazdakör), Papp Zsoltot (Újfehértói Aranykalászos Gazdakör), Rácz Imrét (Balkány és Térsége Gazdakör), Szőke Attilát (Balkány és Térsége Gazdakör) és Nagy Miklóst (Vásárosnamény és Térsége Gazdakör), a megyei elnöki pozíciót pedig újabb 5 évig Rácz Imre fogja betölteni, míg az alelnök Papp Zsolt lesz.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában