állattartás

2021.07.30. 09:03

Többletforrás állattartóknak

Az intézkedést az emelkedő takarmányárak is indokolták.

KM

A magas takarmányárak okozta rendkívüli gazdasági helyzetre tekintettel az Agrárminisztérium kezdeményezésére a kormány 4,4 milliárd forint többletforrást biztosít az állattartók számára – közölte Nagy István tárcavezető.

Állatbetegségek és Covid

A miniszter arra emlékeztetett, hogy a takarmányárak nagymértékű emelkedése, az állatbetegségek okozta korlátozások, valamint a koronavírus-járvány együttes piaci hatása indokolttá tette az állattenyésztést segítő agrártámogatások keretösszegének megemelését. Hozzátette: a többlet lehetővé teszi a baromfi állatjóléti támogatásra 2021. évben eredetileg rendelkezésre álló források további megemelését 2,1 milliárd forinttal, a sertéshízó állatjóléti támogatását pedig 1,2 milliárd forinttal.

Emellett az egyes állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére szolgáló támogatást 640 millió forinttal egészítik ki. A tenyésztési tevékenységet segítő tenyésztésszervezési támogatást pedig 400 millió forinttal emeli meg a tárca – fejtette ki Nagy István. Hangsúlyozta, az állatjóléti támogatások esetében a kormányzati segítség a sertéságazatban már a 2021. támogatási év második negyedévi, a baromfiágazatban a 2020/2021. támogatási év harmadik negyedévének kifizetéseihez kapcsolódóan megjelenik a gazdálkodók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában