Gazdaság

2022.02.23. 11:34

A VOSZ is a helyzet megoldására törekszik

A szervezet célja a nehéz helyzetbe került kutak megmentése.

TG

A VOSZ elfogadja a benzinár-maximálás szükségességét

Fotó: Illusztráció: MW-Archív

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) képviselőivel egyeztetett a napokban a benzinár­stop körül kialakult helyzetről. A megbeszélés részleteiről Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke, a szervezet megyei elnöke tájékoztatta lapunkat. 

 

Infláció elleni küzdelem 

 

– A VOSZ főtitkára megerősítette, a szervezet a kialakult helyzet megoldására törekszik, és célja a nehéz helyzetbe került kisebb kutak megmentése. 

 

– Továbbra is elfogadjuk a benzinár-maximálás szükségességét: elfogadjuk, hogy az infláció elleni küzdelem része. Továbbra is a tárgyalásos megoldás pártján vagyunk, ahogy tesszük ezt évtizedek óta, és továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem veszünk részt demonstrációkban. A kormányzat továbbra is a VOSZ-t tekinti érdekképviseleti tárgyalópartnernek, mivel mi tárgyalni akarunk, nem demonstrálni – mondta Czomba Csaba, akitől megtudtuk azt is, hogy az egyeztetésen a benzinkút-üzemeltetőket a Mobil Petrol Kft. képviselte, ők is bíznak a megállapodásban és elhatárolódnak a radikális eszközöktől. A VOSZ megyei elnöke hozzátette, a helyzet kezelésére a korábban javasolt megoldási irányokban folytatják a tárgyalásokat. 

 

– Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megerősítette, hogy más benzinkutas vállalkozás is csatlakozhat a tárgyaláshoz, amely elfogadja a tárgyalásos érdekegyeztetési formát – emelte ki lapunknak Czomba Csaba, a VOSZ társ­elnöke, a szervezet megyei elnöke.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában