Nyíregyháza

2022.05.13. 12:36

Küldöttgyűlés és díjátadó

Ráskó Ferenc posztumusz elnöki aranyérmet kapott, a kitüntetést lánya, Eszter vette át.

 Harmincnégy küldött részvételével rendezte meg éves küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteken délelőtt a szervezet nyíregyházi székházában.

– Ezzel a létszámmal szavazatképesek vagyunk – állapította meg Pekó László. A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke röviden beszámolt a szervezet idei gazdálkodásáról, pénzügyi eredményeiről, majd szólt egy jelentős változásról is.

– A kamarai hozzájárulást ezentúl a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felé fogják befizetni a vállalkozók, a megyei kamarák pedig a központtól kapják majd vissza a működésükhöz szükséges forrásokat – említette Pekó László, majd egyhangúlag megszavazták a kamara alapszabályának módosítását, amit a fenti változás tett szükségessé.

– Látjuk, érezzük a nehézségeket, amit a növekvő infláció, a háború, és az elszabaduló energiaárak okoznak. Ezek reméljük nem lesznek kihatással a kamaránk további stabil és eredményes működésére, illetve a tagdíjak és a hozzájárulások befizetésére – fogalmazott Pekó László, majd a küldöttek elfogadták a pénzügyi beszámolót és az idei költségvetést is, majd Ráskó Ferenc halála miatt megüresedő országos küldötti pozícióra megválasztották Zombor Krisztián építési vállalkozót.

 

A küldöttgyűlés után kezdetét vette egy díjátadó ünnepség, amin Balogh Zoltán általános alelnök méltatta a díjazottakat. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Aranyérmét Ráskó Ferencnek ítélték oda, a posztomusz kitüntetést lánya, Ráskó Eszter vette át.

A laudációban elhangzott: az Energocoop Kft. egykori ügyvezetője, Ráskó Ferenc a kamara 1994-es megalakulásától tagja volt a szervezetnek. Az 1996-ban alakuló energetikai tagozat elnöke, 2000-től a kamara ellenőrző bizottságának tagja, 2008-tól kamarai küldött, 2012-től a kamara elnökségének tagja, 2020-tól országos küldött volt.

A kamara pénteki ünnepségén Gyekis Árpád munkáját is elismerték egy elnöki aranyéremmel. Mint az a méltatáskor elhangzott: a hetvenhat éves nyíregyházi születésű szakember 1972-től folytat autószerelő iparos tevékenységet. Harminchárom éve a Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület Egyesületének elnöke. 1988-tól az IPOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ipartestületek – Kisvállalkozások Megyei Szövetségének alelnöke. Több mint négy évtizede kiemelkedően, önzetlenül tevékenykedik a város és a megye iparosságának boldogulásáért.


Kitüntetettek névsora:

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Aranyérem: Ráskó Ferenc (posztumusz), Gyekis Árpád; Aranykoszorús mestercím: Ambrus Lajos, Balázs László; Bronzkoszorús mestercím: Gönczi Anita Berta; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráért díj: Kovács Károly (posztumusz), Szarvadi Antal; Év Vállalkozása díj: Hoya Zrt.; Év Ipari Vállalkozása díj: Autopress Kft.; Év Kereskedelmi Vállalkozása díj: Rumed Kft.; Év Kézműves Vállalkozása díj: Vereczkei Pál; Év Szolgáltató Vállalkozása díj: Irány Colorado Kft.; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Szakképzéséért díj: Gurbánné Papp Mária; Boros Tibor, Krajnyák László (posztumusz); Kiváló Gyakorlati Képzőhely díj: RR-Tex Kft.; Kiváló Gyakorlati Oktató

díj: Kövér Istvánné, Bittmann Mária, Cziránku István, Hajdu Pál, Eilinger György; Kiváló Tanuló díj: Szabó Krisztina (Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum), Tóth Koppány Szabolcs (Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum), Paragh Veronika (Lónyay Menyhért Baptista Szakképző Iskola és Technikum), Poczkodi Imre (Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium), Sárközi Miklós (Mátészalkai SzC Kállay Rudolf Szakképző Iskola), Zelenák Krisztián (Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Technikum és Szakképző Iskola), Baracsi Mónika (Kisvárdai SZC Móricz Zsigmond Szakképző Iskola), Berencsi Dorina (Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium), Nagy Márkó (Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum), Kovács Roland (Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum)

Címkék#kamara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában