Találkozó

2022.06.14. 10:09

Kiderült, ki a rendes iparos

Tapstól és nótától volt (arany)hangos a júniusi, tanévzáró találkozó.

PI

Nyári szünetet tart az Aranyhang Dalárda, szeptembertől folytatják tovább

A nótaszeretőket tömörítő nyíregyházi Aranyhang Dalárda képzeletbeli táblájára is felkerült a minap a Vakáció felirat. 

A Szaszala László kezdeményezésére, Szabó Sándor nótaénekes szakmai vezetésével működő, 15–20 fős klubközösség minden hónap első hétfőjén találkozik egymással az Unió étteremben, hogy egymástól tanulva és egymást szórakoztatva szép magyar nótákat énekeljenek. 


Pünkösdhétfő miatt ezúttal kedden este zengedeztek a dalos ajkú férfiak, többek között olyan közismert nótákat, mint a Jegenyefán fészket rak a csóka, Két út van előttem, Kecskebéka felmászott a fűzfára, Egy asszonynak kilenc lánya, Lemegyek a pince fenekére. 
 

Kitüntetett klubtagok 


A tanévzáró találkozón az is kiderült, ki „a rendes iparos”: nagy tapssal gratuláltak a dalárda tagjai Gyekis Árpádnak, akinek munkásságát és jó irányú törekvéseit a megyei kereskedelmi és iparkamara nemrégiben elnöki aranyéremmel ismerte el, majd az IPOSZ tüntette ki a tisztességesen végigdolgozott, félszáz éves iparos múltjáért. 

Sári Zsolt László okleveles erdőmérnök tiszteletére a Maros-menti fenyves erdő aljában című nótát énekelte el a baráti társaság. Az erdőgazdaság nyugalmazott kereskedelmi és marketingvezetőjének ugyanis a „Nyírség kenyéradó fájának”, az akác faanyagának és fatermékeinek európai népszerűsítésében, piacbővítésében, valamint az alföldi erdőkben megtermett faanyag sokoldalú hasznosítása érdekében végzett eredményes munkásságáért adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet dr. Nagy István agrárminiszter a közelmúltban.

Címkék#Találkozó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában