Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.04.14. 11:45

Toxinos kukorica: hétfő reggelig el kell küldeni az adatokat

A NAK és a MAGOSZ előzetes igényfelmérést végez az Agrárminisztérium felkérésére a tárolókban lévő toxinos kukorica kivonási projekt tervezéséhez.

Azt kérik, hogy április 17-én, hétfő reggel 9 óráig jelentkezzenek a felvásárlók, integrátorok, a kukoricát tartalmazó tárolóval rendelkezők a falugazdászoknál, és mondják el, mennyi toxinszennyezett (afla: 5 ppm felett) kukoricájuk van, vagy hogy mennyi található meg integrációjukban.

A minisztérium csak Magyarországon termesztett kukoricát akar bevonni egy meghirdetendő programba, Ukrajnából behozottat nem. A beérkezett válaszok összesítése után, más szempontokat is figyelembe véve döntenek majd a projekt megindulásáról, így ez a megkeresés kötelezettséget nem jelent. Kérik, hogy hétfő 9 óráig a [email protected] és a [email protected] és a [email protected] e-mail címre küldjék meg közvetlenül, vagy a helyi falugazdászon keresztül a következő adatokat: integrátor neve, telephely címe, a telep tényleges elvi kapacitása, ebben most mennyi áru van, ebből mennyi a fenti toxinos kukorica mennyiség (tonna mértékegységben), érintett ügyfelek száma, további esetleges telephelyenként ugyanezekkel az adatokkal.

Azoknak a jelzését, akik ezen időpont után küldik el az adatokat, nem tudják figyelembe venni – tájékoztatta lapunkat Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara vármegyei elnöke. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában