Fehérgyarmat, Budapest

2023.09.13. 08:08

Az azeri gazdasági miniszterrel tárgyaltak

Szon.hu

Mikayil Jabbarov és dr. Tilki Attila

Forrás: Fotó: Wachteinheim József

Mikayil Jabbarov Azerbajdzsán gazdasági minisztere  legutóbb az augusztus 20-i nemzeti ünnepre érkező azeri államfői delegáció tagjaként járt Magyarországon. Az akkori tárgyaláson a két ország vezetője a kétoldalú gazdasági, illetve az energetikai kapcsolatok fejlesztéséről állapodtak meg. 

A munka gőzerővel folytatódik. Hétfőn Azerbajdzsán gazdasági minisztere – mielőtt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Karmelita kolostorban tárgyalt – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közös megbeszélésen és sajtótájékoztatón vett részt. A fehérgyarmati dr. Tilki Attila, a magyar–azerbajdzsáni baráti tagozat vezetője, a Türk Államok szövetségében a Bölcsek Tanácsának tagja is tevékenyen részt vett az azeri gazdasági miniszter látogatásán. A találkozón jelen volt Elshad Nasirov, a SOCAR, az azeri energiavállalat alelnöke. A cég júliusban megkezdte a földgáz betárolását a magyar tárolókba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában