Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.12.28. 08:16

Az etikus működésben hisz

Üzleti Etikai Díjat kapott a közelmúltban a nyíregyházi vállalkozás, a Cudy Future Kft.

Tarnavölgyi Gergely
Párkányiné dr. Csurka Edina, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára és Kulcsár Ildikó (jobbra) a budapesti díjátadón 
Forrás: Fotó: Kamara

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara jelölte cégünket az idei Üzleti Etikai Díjra. A jelölést a kontrollbizottság elfogadta, így egy pályázat keretében bemutathattuk tevékenységünket – mondta lapunknak Kulcsár Ildikó, akitől megtudtuk, az Üzleti Etikai Díjat még 2000-ben alapította László Ervin világhírű filozófus, író (Budapest Klub Alapítvány elnöke) és Demcsák Mária a hazai üzleti média meghatározó alakja, a Magyar Fenntarthatósági Csúcs fővédnöke.

Ötvennégy pályázó

A Cudy Future Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, már maga a jelölés is megtisztelő volt, az pedig, hogy a kisvállalati kategóriában az ötvennégy pályázó közül a vállalkozását is méltónak találták az Üzleti Etikai Díj elnyerésére, örökös viselésére, élete egyik legnagyobb szakmai elismerése. 

– Tizenhárom éve vagyok vállalkozó. Mindig fontosak voltak számomra a szüleimtől kapott alapértékek, úgy mint a természet és az élet tisztelete, és az etikus viselkedés megőrzése vállalkozóként is. Ez, a Budapesten a közelmúltban átvett díj fontos megerősítése hitemnek, meggyőződésemnek, és annak, hogy jó úton járok – fogalmazott a cégvezető.

Kulcsár Ildikó szerint egy vállalat a felelős gondolkodásmódról a cselekedetein keresztül tesz tanúbizonyságot, tehát felelősséget vállal a munkatársaiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért.

A nyíregyházi székhelyű Cudy Future Kft.-t Kulcsár Ildikó tulajdonos 2010-ben alapította, a cégben 14-en dolgoznak. A vállalkozás megalapítása óta fejleszt, gyárt és forgalmaz környezetbarát mosószereket, tisztítószereket természetes alapanyagok felhasználásával Naturcleaning és Csepke baby márkaneveken. 

A termékfejlesztéseiket fontos alapértékek irányítják a kezdetek óta, fontos számukra, hogy a termékeiknek a lehető legkisebb legyen a környezeti terhelése. Már az első termékek is szőlőmagolajból, levendulából, kukoricaolajból készültek, aztán tovább bővült a kör számos hazánkban is termő növényi alapanyagokkal. Tizenkét éve működik flakoncsere programjuk, a használt flakonokat visszavásárolják és újratöltik. Munkaadóként a kisgyermekes anyukákat kiemelten megbecsülik, az óvodai, iskolai érkezés-távozáshoz rugalmasan alakítják a munkaidejüket. 

– Hosszú távú célunk, hogy jó példákkal, praktikákkal a tudatosság felé tereljük a fogyasztókat, munkatársainkat és a vállalkozásokat. Hisszük, hogy ha megmutatjuk ez embereknek és vállalkozásoknak, hogy van etikus, az életet tisztelő, fenntartható út, az változást indít el egy élhetőbb, fenntartható világ felé – fogalmazta meg ars poeticáját Kulcsár Ildikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában