Gazdasági visszatekintő 2023

2024.01.12. 10:00

Leépítést jelentettek be

A cég ezernyolcszáz dolgozójától válna meg a következő két évben.

Szon.hu

Budapest. Mátészalka. A holland FrieslandCampina tejipari vállalat (a Túró Rudi tulajdonosa, mely Mátészalkán is működtet egy üzemet) ezernyolcszáz fős leépítést hajtana végre a következő két év során, amitől kétszázmillió eurós megtakarítást remél – írta 2023. decemberében a vállalat bejelentése nyomán a Reuters, amit pedig a Világgazdaság szemlézett.

A FrieslandCampina a világ egyik legnagyobb tejipari szövetkezete, amely több mint száz országban értékesít tejtermékeket, valamint az élelmiszer- és gyógyszeriparban felhasznált összetevőket. A magyar fogyasztóknak leginkább a Pöttyös termékcsalád túródesszertjeiről – a Túró Rudiról – és a Milli tejitalokól lehet ismert a cég, amelyeket a magyarországi leányvállalat, a FrieslandCampina Hungária gyárt Mátészalkán.

Megviselte az ágazatot

Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója júliusban arról számolt be, hogy a tavaly kirobbant energiaválság és a reáljövedelmek visszaesése a magyar tejágazatot is megviselte, a tejtermékek forgalma egy év alatt 10 százalék feletti mértékben csökkent Magyarországon. A kedvezőtlen piaci hatásokat folyamatos innovációval, a hatékonyság növelésével igyekezett enyhíteni a vállalat – mondta az augusztustól már a FrieslandCampina belgiumi és franciaországi tevékenységét irányító cégvezér. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában