Nyírbátor

2024.03.20. 14:06

Az Unilever világszintű átszervezése Nyírbátort is érintheti

Több hazai hírportál, köztük a Világgazdaság is beszámolt az Unilever keddi tájékoztatásáróll, miszerint egy új költségmegtakarítási program keretében a Magnum és a Ben & Jerry's márkákat külön vállalatba szervezi át. A cég ezzel 7500 munkahelyet szüntet meg.

Tarnavölgyi Gergely

Fotó: Gazdag Mihály

Sajtóhírek szerint a teljes, globális állománya csaknem 6 százalékától válik meg a társaság, a befektetők örömmel fogadták a tervet, és az Unilever részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékot emelkedett a kereskedés elején. A londoni tőzsdén jegyzett társaság közölte, hogy a leválasztás azonnal megkezdődik, és jövőre zárul a folyamat – írta a témával kapcsolatban a Reuters. 

A cég célja, hogy egy fenntartható, egy számjegyű értékesítési növekedést érjen el – mondta az Unilever vezérigazgatója, Hein Schumacher. A fagylaltüzletág a cég globális értékesítésének mintegy 16 százalékát teszi ki, de egyes országokban akár a 40 százalékát is eléri.

Portálunk megkereste a cég hazai leányvállalatát, az Unilever Magyarország Kft.-t, ahol közölték: „Ami a jégkrémüzletággal kapcsolatos bejelentést illeti, ennek kapcsán központi döntés alapján jelenleg csak a vállalat hivatalos sajtóközleményét tudjuk megosztani – ez pedig itt olvasható: 

https://www.unilever.com/news/press-and-media/press-releases/2024/unilever-to-accelerate-growth-action-plan-through-separation-of-ice-cream-and-launch-of-productivity-programme/

A Világgazdaság cikke Jack Martint, az Oberon Investments portfóliómenedzserét is idézi. –  A fagylaltrészleg egy ideje visszahúzza a céget, így a leválasztás remek hír a részvényesek számára, ennek köszönhető az emelkedés – mondta, majd hozzátette: az persze szomorú, hogy sokan elvesztik az állásukat, de a vezérigazgatóra már a kinevezése óta folyamatos nyomás nehezedett, így nem meglepő a bejelentés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában