Mezőgazdaság

2024.05.25. 15:03

Kérelem: ne hagyják az utolsó pillanatra

Akik még nem nyújtották be az idei igénylésüket, azoknak javasolják, hogy tegyék meg minél hamarabb.

Tarnavölgyi Gergely

Egységes kérelem: jogvesztő határidő közeleg

Forrás: MW-archív

Fotó: Cseh Gábor

Az idén 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet az egységes kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni. Május 15-ig több mint 82 ezer gazdálkodó nyújtotta be területalapú igényléseit közel 1,4 millió hektárra, mely körülbelül a gazdálkodók felét, a területek egyötödét teszi ki. A kamara figyelmeztet: június 11-étől már nincs lehetőség egységes kérelem benyújtására vagy a benyújtott kérelem módosítására. A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon túl, a kapcsolódó nemzeti támogatások, valamint a vidékfejlesztési program intézkedései esetében kell az egységes kérelem benyújtó felületét használni.

Jogvesztő határidő

– Azoknak, akik még nem nyújtották be az idei igénylésüket, azt javasoljuk, hogy tegyék meg minél hamarabb, hiszen június 11-től már nincs lehetőség a benyújtásra vagy módosításra - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei igazgatósága. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában