Közokirat-hamisítás gyanúja

2019.07.05. 10:51

Azt mondja, nem tudta, hogy hamis a forgalmi engedélye

A vásárosnaményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 48 éves tarpai lakos ellen. Az eljárás adatai szerint a férfi egy lengyel honosságú személygépkocsival 2019. március 15-én 16 óra 30 perckor kilépésre jelentkezett a barabási közúti határátkelőhelyen. Okmányai ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy a gépkocsi forgalmi engedélye hamis, továbbá a benne szereplő lengyel hatósági bélyegző és a műszaki érvényességet igazoló bejegyzés is valótlan. A rendőrök a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a gépkocsit vezető férfit, aki vallomásában azt nyilatkozta, nem volt tudomása arról, hogy az általa korábban megvásárolt gépkocsi forgalmi engedélye hamis.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában