Az idős nő életveszélyes sérüléseket szenvedett

2019.10.30. 15:17

Továbbra is letartóztatásban marad az idős nőt bántalmazó férfi

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. október 30-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. január 11-ig meghosszabbította R.G. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított egy szabolcsi településen 2019. május 9-én, a délelőtti órákban minden előzmény nélkül bántalmazott egy 75 éves idős nőt. R.G. a sértettet hátulról a nyakánál megragadta, a földre lökte, több alkalommal ököllel a fején megütötte, a földre került idős nőt több alkalommal testszerte megrúgta, majd elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára tekintettel továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a 2019. május 9-től fogva lévő, büntetett előéletű gyanúsított szabadlábra helyezése esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A gyanúsítottal szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, így fennáll annak a veszélye is, hogy enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása esetén újabb bűncselekményt követne el.

A végzés végleges.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik