méreg

2019.10.17. 09:41

Videó: több tonna növényvédőszert foglalt le Szabolcs megyében a Nébih

Több mint 2,2 tonna számos szempontból problémás növényvédőszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szalka-Agro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzletében, a bírság akár több millió forint is lehet – közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel.

Fotó: NÉBIH

A közlemény szerint a Nébih a növényvédő szereket is forgalmazó mátészalkai üzletet szeptemberben ellenőrizte, amely során 248 problémás tételt találtak, 2277 kilogramm mennyiségben.

A termékek között voltak lejárt felhasználhatósági idejű, sérült, bontott csomagolású, hiányos jelölésű, nem nyomon követhető, engedéllyel nem rendelkező (visszavont), engedélytől eltérő címkéjű, valamint idegen nyelvű címkével ellátott növényvédő szerek is.

A mennyiség nagyságát jól érzékelteti, hogy annak – hatósági zár alá helyezés melletti – tételes átvizsgálása két napon át tartott a szakembereknek.

Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy a telephelyen két olyan helyiségben is tároltak növényvédő szereket, melyek nem feleltek meg az ezen készítmények raktározásra vonatkozó előírásoknak.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból való kivonását és megtiltotta azok újbóli forgalomba hozatalát, a céggel szemben a hatósági eljárás folyamatban van.

– MTI , NÉBIH -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában