bűnügy

2019.11.07. 11:33

A gyanú szerint eltörte tanárnője sípcsontját – tárgyaláson folytatódik a fiatal diák ügye

Tárgyaláson, tanúk meghallgatásával folytatja a Nyíregyházi Járásbíróság annak a fiatalnak az ügyét, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettével vádol az ügyészség.

Fotós: pixabay

A vádirat szerint, a fiatalkorú vádlott 2019. május 28-án iskolájában összevitatkozott két osztálytársával, dulakodtak, lökdösték egymást és közben trágár kifejezéseket kiabáltak. Több tanár és diáktársuk is rájuk szólt, hogy hagyják abba, de eredménytelenül. Mikor a másik két fiú futni kezdett a folyosón, a vádlott utánuk eredt.

Az iskola egyik tanára ekkor épp a folyosón haladt. Amikor a vádlott a tanárnő mögé ért, őt nagy lendülettel egy csúszó-rúgó mozdulattal megrúgta, amitől a tanárnő összeesett. A fiú ezután felpattant és tovább szaladt a folyosón.

A sértett a rúgástól 8 napon túl gyógyuló, sípcsont törést szenvedett el. A fiatalok magatartása a tanulótársaikban megbotránkozást és riadalmat keltett.

A vádlott a cselekmény elkövetését az előkészítő ülésen nem ismerte be, védőjével együtt kérte bizonyítás lefolytatását és diáktársai meghallgatását. A bíróság az ügyet december 5-én 10 órakor tárgyaláson folytatja.

A bíróság a fiatalkorú vádlott helyes irányú fejlődése érdekében zárt tárgyalást rendelt el.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában