Koronavírus

2020.04.27. 10:56

Mennyire tartották be a kijárási korlátozást a nyíregyháziak a hétvégén? Kiderült!

Beszéljenek a számok!

Nyregyhza, 2020. mrcius 29. Vdmaszkot visel fiatalokkal beszlgetnek rendrk a nyregyhzi Kossuth tern 2020. mrcius 29-n. A koronavrus-jrvny miatt kijrsi korltozst vezettek be Magyarorszg egsz terletre mrcius 28. s prilis 11. kztt. Ebben a kt htben az otthonokat, a lakhelyeket csak munkavgzs vagy az alapvet szksgletek elltsa cljbl lehet elhagyni. Az lelmiszerboltokat, drogrikat, patikkat 9 s 12 ra kztt kizrlag a 65 v felettiek ltogathatjk. A rendrsg a kzterleteken "megnyugtat, segt, empatikus s lojlis intzkedsekkel" sarkallja a lakossgot a kijrsi korltozs betartsra. MTI/Balzs Attila

Forrás: Illusztráció / beol.hu

Fotós: Balázs Attila

Dr. Kása Brigitta aljegyző asszony, az operatív munkacsoport vezetője az alábbi tájékoztatást adja:

„A hétvégén péntek 20.00 óra és hétfő reggel 06.00 óra között a kijárási korlátozással összefüggésben a város területén a rendőrség 33 figyelmeztetést, 31 helyszíni bírságot ás 12 feljelentést alkalmazott.

A közterület-felügyelet 12 főt figyelmeztetett a kijárási korlátozás megszegése miatt, Bujtoson és Sóstón 10 esetben figyelmeztettek, 6 esetben szabálysértési feljelentést tettek tiltott helyen parkolás miatt, 1 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki behajtási tilalom megszegése kapcsán. A Korányi Frigyes utcán szombat hajnalban a kerékpárúton balesetet szenvedett kerékpároshoz mentőt hívtak a közterület-felügyelők, annak megérkezéséig vérzését csillapították.

Az éjjel-nappal nyitva lévő üzletek betartották az elrendelt korlátozást, nem szolgáltak ki vevőket, inkább időben bezártak, a Bujtosi Városligetben és Sóstón a tilalmi időben – mint ahogy az egész város területén -, alig lehetett látni embert a közterületeken.”

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában