Újfehértó

2020.06.04. 16:21

Újfehértói vadászbaleset: a gyanúsított tagadja, hogy elkövette a bűncselekményt

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják a vadászt.

Forrás: Shutterstock

– Az újfehértói vadászbaleset ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság június 2-án gyanúsítottként hallgatott ki egy személyt. A bűncselekmény minősítése már nem gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége, hanem halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége – mindkét bűncselekményért a törvény szerint 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal is élt. A panaszt a Nyíregyházi Járási Ügyészség fogja elbírálni – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Mint ahogy arról beszámoltunk: május 15-én a kora esti órákban újfehértói családi házának udvarán egy férfit ismeretlen lőfegyverrel meglőttek. A lövedék a lapocka tájékán találta el férfit, akit kórházba szállítottak, de az orvosok az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség megállapította, hogy a testében talált lőszer ugyanolyan, mint amilyet egy helyi vadásztársaság tagja a fegyveréből a háztól körülbelül 2 kilométerre lőtt ki a kérdéses időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában