hazárd megye

2020.12.08. 08:52

Garázsban csapott le a rendőrség – 10 kg morfin a csomagtartóban (fotók)

Kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség azt a két férfit, akik 10 kilogrammnyi morfin és kodein tartalmú kábítószert szereztek meg azért, hogy forgalomba hozzák.

Forrás: ügyészség

A vádirat lényege szerint a két vádlott évek óta jó viszonyban állnak. Egyikük az elmúlt év októberében nagy mennyiségi morfin és kodein típusú kábítószert szerzett ismeretlen körülmények között, melyet Tiszavasváriban vehetett át. Ezután megkérte társát, hogy menjen el Tiszavasváriba, és egy parkoló gépkocsiból vegye magához a 10 db, egyenként 1 kilogrammos csomagokba kiszerelt kábítószert, majd azt vigye el hozzá a lakására, ami egy másik szabolcsi településen található. Mindezért 50.000,- forintot ígért a vádlott a barátjának.

Fotó: ügyészség

A másik vádlott a megbízásnak megfelelően a kábítószert magához vette, azt gépkocsijával elszállította a megadott címre, ahol éppen a garázsban pakolták ki a kábítószert, amikor a rendőrök lecsaptak rájuk.

A helyszínen lefoglalt kábítószer olyan nagy mennyiségű volt, ami a szabolcsi rendőrök gyakorlatában is csak ritkán fordul elő, ugyanis, több mint 400-szorosa volt a törvényben meghatározott jelentős mennyiségnek.

A rendőrség gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően a vádlottak nem tudtak semennyit forgalomba hozni, értékesíteni a kemény drognak számító kábítószerből.

Fotó: ügyészség

A törvény szerint az ilyen bűncselekményért 5-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki. A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben nem ragaszkodnak a tárgyaláshoz és elismerik a bűnösségüket, akkor a bíróság ítélje őket 7, illetve 5 év fegyházbüntetésre.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában