bűnügy

2021.06.01. 07:38

Krimibe illő jelenet Nyíregyházán: üldözte, majd azzal fenyegette, hogy megöli adósát

Engedély nélkül nem hagyhatja el a város területét.

KM

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt indult eljárásban 2021. szeptember 28-áig elrendelte G. G. gyanúsított bűnügyi felügyeletét. Ez idő alatt a férfi engedély nélkül nem hagyhatja el Nyíregyháza közigazgatási területét, hetente jelentkeznie kell az illetékes rendőrkapitányságon, ezek mellett köteles magát távol tartani a sértettől, vele sem közvetve, sem közvetlenül nem érintkezhet.

Ki akarta szúrni a kerekeket

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 26-án Nyíregyházán haladt a személygépkocsijával, amikor meglátta az előtte autózó sértettet, akitől egy korábbi elszámolási vitájuk miatt 2 millió forintot követelt.

– A vádlott dudálva, nagy gázzal megelőzte a sértett autóját, majd fékezett, és ezzel megállásra kényszerítette. Kiszállt az autóból, odament a sértetthez, és a lehúzott ablakon keresztül megpróbálta megütni, majd életveszélyesen megfenyegette. Ekkor a sértett tolatni kezdett, mire a vádlott is beült kocsijába, és szorosan mellette haladva tovább fenyegette. Nem sokkal később, amikor a sértett megállt, a vádlott megpróbálta kiszúrni a jármű kerekeit, de nem járt sikerrel.

– Kiszállította a sértettet az autóból, majd közölte vele, hogy a követelése fejében elveszi tőle a platóján szállított munkagépeket. A sértett ezt nem engedte, de a gyanúsított életveszélyesen megfenyegette, így beleegyezett abba, hogy autót cseréljenek, és a munkagépeket egy megadott címre szállítsák. Amikor odaértek, már várta őket a gyanúsított egyik ismerőse. Lepakolták a gépeket, majd a gyanúsított adásvételi szerződést akart aláíratni a sértettel. Ő erre nem volt hajlandó, és amikor elmondta, hogy a gépek nem az ő tulajdonában vannak, a gyanúsított közölte: addig nem megy ki az udvarról, amíg alá nem írja a szerződést, és megfenyegette, hogy megveri.

Elszökne vagy elrejtőzne

Ez a bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – ezt figyelembe véve a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, vagy a sértett befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást.

– Mindezek alapján a bíróság indokoltnak tartotta kényszerintézkedés elrendelését a gyanúsítottal szemben, de a letartóztatást, amit az ügyészség indítványozott, nem látta indokoltnak. A végzés nem végleges, mivel az ügyész a letartóztatás érdekében fellebbezést jelentett be. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza meg – tájékoztatta lapunkat dr. Resán Dalma sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában