bűnügy

2021.10.04. 07:38

Éjjel támadt a nőkre – szó nélkül teperte le áldozatait Nyírteleken

Az egyik nőnek sikerült elővenni a gázsprayt, és lefújta a támadóját, aki így elengedte.

Km

A Nyíregyházi Járási Ügyészség több bűncselekménnyel is vádolja azt a férfit, aki az elmúlt télen két nőt is megtámadott a késői órákban – az ügyről dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője tájékoztatta lapunkat.

Az első eset tavaly december 5-én késő este történt, amikor a vádlott a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárúton sétált, ahol meglátta a nőt, aki gyorsan gyalogolt. A vádlott utánafutott, és egy sötét helyen hátulról átölelte, megpróbálta a földre dönteni. Közben nem szólalt meg, nem vett el semmit a nőtől, akit más módon sem bántalmazott. A sértett kiabált, és sikerült elővennie a zsebéből a gázsprayt, amivel lefújta a vádlottat. A férfi elengedte, majd hazament.

A földre rántotta

A következő eset az idén január 25-én éjjel történt, amikor az utolsó vonat megérkezett Nyírtelekre, amellyel a munkából tért haza egy fiatal nő. Felült a vasútállomáson lelakatolt kerékpárjára, majd elindult. A férfi utánament, beszélgetést kezdeményezett vele és azt kérte, hogy a kerékpáron utazzanak úgy, hogy ő ül a nyeregben és hajtja a kerékpárt, míg a sértett a vázon foglalna helyet. A nő ebbe nem egyezett bele, hanem elhajtott. A férfi azonban utánafutott, és egy sötét útszakaszon hátulról befogta a száját, majd a másik kezével átkarolta, és a földre rántotta a nőt, akinek különböző horzsolásos és zúzódásos sérülései keletkeztek. A földön fekvő nő száját továbbra is befogta, azonban nem vett el tőle semmit, nem bántalmazta, nem is fogdosta. A sértett kiabálására a vádlott megijedt és elengedte a nőt.

– Az ügyészség két rendbeli személyi szabadság megsértésével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a férfit, mivel két nőt is akadályozott a mozgásban, illetve a kerékpáros nőnek, azzal, hogy lerántotta, veszélyeztette a testi épségét.

Végrehajtandó börtönt kérnek

– A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyektől. A férfit egyébként letartóztatták a nyomozás kezdetén, de a letartóztatását már megszüntették – tudtuk meg dr. Szilágyi Lászlótól.

Ezek is érdekelhetik