Nyíregyháza

2021.11.30. 13:53

Kábítószerkereskedőkre csaptak le Nyíregyházán

A szabolcsi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Cs. Béla. 45 éves, Cs. Béláné 44 éves, M. László 52 éves, H. Nikoletta 33 éves L. Sándor 50 éves nyíregyházi és Cs. János 38 éves budapesti lakosok ellen. A nyomozók 2020. július 13-án a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak részvételével, összehangolt rendőri akció keretében Nyíregyházán fogták el a bűnszövetség 5 tagját, valamint hatodik társuk Cs. János néhány nappal később Budapesten került rendőrkézre. A nyomozás adatai szerint a négy férfi és a két nő Budapesten vásároltak kábítószert azért, hogy anyagi haszonszerzés érdekében lakókörnyezetükben árusítsák.

A rendőrök az elfogáskor 162,5 gramm amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert, valamint annak a kiméréshez és a csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A narkotikum árusítását a bűnös jövedelemszerzés motiválta, így az abból származó vagyont is feltérképezték a nyomozók, és lefoglaltak ékszereket, televíziót, és két személygépkocsit is. A bűnszövetség tagjait a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és öt gyanúsított esetében előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában