Katasztrófavédelem

2022.03.26. 10:37

Csak tűzesetek történtek

Pénteken is a szabadtéri tüzek adták a legtöbb munkát a megye tűzoltóinak.

 

Három hektáron égett a száraz fű és avar Csaholcon, a Vasút utcai ingatlanok kertjében, valamint a kertek mögötti szabad területen. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Hasonló eset volt Aranyosapátiban: a Dózsa György utca és a szomszédos utcák végében, több kertben két hektáron égett a száraz fű és avar, valamint kommunális hulladék. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat. Komoró és Fényeslitke között két hektáron lángolt fiatal nádas és száraz aljnövényzet. A kisvárdai hivatásos tűzoltók oltották el a szabadtéri tüzet. Nagycserkesz-Táncsicsbokornál kétezer, a Fényeslitkét Tornyospálcával összekötő út mellett egy kilométer hosszan égett a száraz fű, a nagyecsedi szeméttelep mellett ezerötszáz, Demecser és Gégény között ezer négyzetméteren lángolt a száraz vegetáció. Kisebb szabadtéri tüzek voltak Fényeslitke és Döge között, Benk, Petneháza, Nagykálló településeken.

 

Hatszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet tegnap délután a nyíregyházi Tövis utcában, két épület között, egy elhanyagolt területen. A lángok egy fa szerkezetű filagóriát is érintettek, az építmény teljes terjedelmében égett. A város hivatásos tűzoltói a szomszédos lakóingatlan védelmét és a lángok oltását két gyorssugárral és kéziszerszámokkal végezték. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

 

Teljes terjedelmében égett pénteken egy személygépkocsi Laskodnál. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kézi porral oltó tűzoltó készülékekkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. A tűz elektromos zárlat miatt keletkezhetett.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában