Durva ügy

2022.06.22. 12:06

Az ágyban találta a férjét a nővel, megfojtotta, miközben a férfi lelépett

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. június 22-én az emberölés bűntette miatt indult eljárásban 2022. július 22. napjáig elrendelte R.Á.-né gyanúsított letartóztatását.

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, melyről a gyanúsított is tudomást szerzett. Az asszony féltékenységének többször is hangot adott emiatt. 2022. június 18-án a délutáni órákban a gyanúsított megjelent egy Szabolcs megyei ingatlanban, ahol a férjét és a sértettet az ágyban találta. A gyanúsított kiabálni kezdett, majd ütni kezdte a sértettet és az ágyról is lerángatta. Miközben a férje öltözködött, a gyanúsított egy üveg hamuzóval fejbe vágta őt, aki ezután elmenekült a helyszínről. Ezt követően a gyanúsított tovább folytatta a sértett bántalmazását, majd puszta kézzel megfojtotta. 
A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. Bár a gyanúsított büntetlen, jelenleg egy kiemelkedő tárgyi súlyú – akár 15 évi szabadságvesztéssel is büntethető - bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság. Erre tekintettel, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított megnehezítené a bizonyítást azzal, hogy az eljárásban részt vevő tanúkat, más személyeket jogellenesen befolyásolná, ezért elrendelte letartóztatását.  

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.


- Dr. Resán Dalma, Sajtószóvívő, Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában