Tűz

2022.07.06. 09:26

Veszélyes fák, avartűz - nem unatkoztak a tűzoltók

Több szabadterületen keletkezet tűzesetnél avatkoztak be kedden, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységei. Tiszaeszláron egy hektáros területen magas és alacsonyfüves vegetáció, nádas és kommunális hulladék égett. Gávavencsellőn az út mellett lévő fasorban égett az aljnövényzet, ötszáz méter hosszúságban. Ibrányban ötszáz, Piricsén nyolcszáz négyzetméteren, Fábiánházán fél, Nagykállóban tíz hektáron lángolt a száraz fű. A beavatkozók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és több vízsugárral számolták fel a tűzeseteket.

Járókelőkre veszélyt jelentő fát távolítottak el a nyíregyházi hivatásos tűzoltók Nyíregyházán, a Bogáncs utcában és a kisvárdai hivatásos tűzoltók Kisvárdán, a Mártírok útján, kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel.

A száraz fű és gallyak égtek ötszáz négyzetméteren kedden Nyíregyházán, az Alispántanyán. A tűz továbbterjedt a lakóház tetőszerkezetére és másik két faszerkezetű melléképületre. A nyíregyházi és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy, másik kettő 11,5 kilogrammos gázpalack a tűz oltása közben felrobbant. A beavatkozók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában